19.05.2024

„Frânturi din Vama Veche” – stațiune boemă la marginea României, cu peisaje aproape cinematografice

Vama Veche este un mic sat la granița României cu Bulgaria, pe malul Mării Negre. Celebru pentru plaja sa de nudiști, de la sfârșitul anilor ’90, Vama Veche a cunoscut o dezvoltare și o îmbogățire, ceea ce a dus la o campanie „Salvați Vama Veche”, care face lobby pentru conservarea mediului în zonă și pentru oprirea dezvoltării și a turismului de masă.

Nudismul este încă frecvent pe plajă în prezent, în special în partea de nord, unde se termină plaja și zona este mai puțin aglomerată.

O parte importantă a campaniei „Salvați Vama Veche” este înființarea, în 2003, a festivalului de muzică Stufstock. Atât campania „Salvați Vama Veche”, cât și festivalul Stufstock au fost inițiate de ONG-ul „Asociația pentru conservarea ariilor protejate bio-culturale”.

Festivalul din august 2003 a atras un public de aproximativ 10.000 de persoane. Ediția din 2004 a atras aproximativ 20.000 de persoane. Ediția din 2005 a Stufstock a atras o mulțime record de 40.000 de persoane, formată în principal din rockeri, boemi, punkeri și goths.

Frânturi din Vama Veche” este o ilustrare a vieții de zi cu zi în plin seson, o aducere aminte a unor vremuri trecute. Se întâmpla în 2018.

Dacă v-a plăcut puteți distribui video!

Marian Mocanu – Trips, Photo & More/www.MarianMocanu.ro

Retrospectiva anului 2021 în imagini – călătoriile mele

Susține și tu proiectul independent RVTravel printr-o donație PayPal sau direct prin Revolut la nr. de telefon 0746 840 857