19.05.2024

Loc de desfătare a gustului – Iconic Wine Bar

Pe 5 februarie am fost la o prezentare de vin într-o locație faină – Iconic Wine Bar pe strada Icoanei 23

Locația veche de 100 de ani, se află la subsol pe Icoanei 23 și a fost deschis pe 9 decembrie 2019. Cum cobori treptele dai de bar iar după ce treci de el găsești două săli mici, intime în care încap cam 35 de persoane. Locația este selectă, cu o atmosferă care aduce aminte de anii prohibiției, cu cei doi asociați Adrian și Ionuț iubitori de vinuri alese și gata să îți ofere peste 120 de etichete de vinuri atent alese din vinurile românești și internaționale. Atenție însă, barul nu este deschis non stop, se deschide în principiu doar pentru petreceri private, evenimente, degustari de vin, prezentări de crame etc.

Se pot face rezervări pe site-ul lor www.iconicpub.ro, cu diverse posibilități de inchiriere, cu pachete începand de la 29 euro/persoană.

Radu Rizea, jurnalist și critic de vin consacrat, va organiza (miercurea, cât se poate de des) Midweek Breaks – Iconic Wine Nights – degustari de noutăți, de portofolii sau de vinuri grupate tematic. La această primă ediție au fost prezentate noile vinuri din gamele Castel Bolovanu și Prince Mircea, din portofoliul companiei Vinarte.

După prezentarea vinurilor realizată de Radu Rizea, pe muzica celor de a Pink Floyd și într-o companie de selectă de cunoscători (connoisseur) în ale vinurilor, am petrecut o seară minunată în care mi-am îmbogățit cultura despre acest domeniu minunat. Acum niște ani în urmă lucram la o revistă de vinuri și așa am cunoscut mulți oameni faini din industria vinului.

Mulțumesc lui Radu pentru invitație! Text&foto: Marian Mocanu

România la an aniversar – Centenarul. La mulți ani!

Susține și tu proiectul independent RVTravel printr-o donație PayPal sau direct prin Revolut la nr. de telefon 0746 840 857