24.07.2024

Școala de șoferi te ajută să iei permisul, nu să conduci

Toți ne credem ași ai volanului în capul nostru…

Acum câteva săptămâni am cumpărat de pe www.experiente.ro un voucher pentru un curs de conducere în teren accidentat. Azi dimineață la ora 8:45 eram în parcare la Academia Titi Aur (ATA). După ce am băut cafeaua și am facut cunoștință cu ceilalți 9 cursanți, din care 5 erau de la ISU – pompieri (instituție pe care eu o apreciez foarte mult pentru ceea ce fac) am intrat în sala de curs de la ATA, unde George Miriță, unul din cei doi instructori de la 100traks, ne-a povestit ce și cum e cu condusul, mai ales în teren accidentat, cunoscut în popor „off road”.

„Pentru că școala de șoferi te învață să iei permisul, nu să conduci mașina, cursul nostru te ajută să descoperi cât poți cere de la tine și cât poate da mașina ta!” spune George Miriță – oficial 100tracks.

George Miriță

După partea practică am intrat la simulatoare, unde am testat impactul frontal la 13 km/h și răsturnarea cu mașina la 180 grade, parte susținută de Alex Tămășescu, cel de-al doilea instructor.

După pauza de masă am ieșit „pe traseu” cu un Duster și o Navara. Fiecare am avut la dispoziție 2 ture de traseu, iar la final cine a vrut să se dea cu „utilajul” propriu a avut această posibilitate.

Spre plăcuta mea surpriză la ATA erau mulți tineri la alte cursuri de conducere defensivă deși e duminică.

Sper într-o conduită cât mai civilizată pe drumurile din România. Știu, sună utopic ceea ce zic, dar cine știe…

Cred că aceste cursuri sunt utile inclusiv pentru rulotiști și autorulotiști, chiar dacă credem noi că le știm pe toate.

A, am uitat – a fost mișto – ne-au dat și diplome!

Text & foto: VANgabond

VANgabond în tură off-road la Masivul Penteleu

Susține și tu proiectul independent RVTravel printr-o donație PayPal sau direct prin Revolut la nr. de telefon 0746 840 857