21.09.2023

Unii organizatori de expoziții cer bani pentru acces la informații

La CMT 2020 de la Stuttgart am cunoscut jurnaliști, bloggeri, vloggeri, yotuberi specializați în domeniul caravaningului. Am urmărit cu atenție cum își fac meseria și se vedea de la o poștă că au ani în spate de caravaning. Erau din toată Europa, chiar și din Rusia am văzut bloggeri. Ne întâlneam de obicei dimineața prin expoziție, înainte de ora 10:00 când se deschideau porțile pentru vizitatori. Până în ora 10:00 puteai să îți faci materialele în liniște, fără să te încurce vizitatorii.

Zilele trecute vorbeam cu un cunoscut publisher specializat în motorhome, youtuber consacrat cu care m-am cunoscut la CMT. L-am întrebat de expozițiile de caravaning din Europa și nu mică mi-a fost mirarea când mi-a spus că unele saloane cer bani pentru a avea acces la informații. Serios? Cum să dai bani ca jurnalist, blogger, vlogger sau yotuber ca să îți faci materialele, articolele, știrile?

Salonul de la Munchen a cerut 150 de euro pentru cele cinci zile – Birmingham se așteptă să plătesc GBP35!!! Stuttgart a încercat să ne facă să plătim în 2018 – dacă știam din timp că trebuie să plătesc nu aș fi plecat, dar am aflat la sosire. Au renunțat la taxă în urma protestelor! Asta cred eu. Ei pot spune că nu ne vor, dar dacă ne plângem producătorilor, atunci s-ar putea să se răzgândească!” îmi scrie respectivul publisher/youtuber.

foto: Marian Mocanu

Unii fac eforturi mari pentru a ajunge la târguri, expoziții pentru a culege informații și a face articole și materiale pentru populație.

Text: VANgabond

Convenția Anuală de Caravaning din România, ediția a 2-a

 

Susține și tu proiectul independent RVTravel printr-o donație PayPal sau direct prin Revolut la nr. de telefon 0746 840 857