19.05.2024

1 Mai cu autorulota la Vulcanii noroioși

Era 2017. Am plecat cu autorulota la Vulcanii noroioși. Au ieșit niște imagini spectaculoase cu Pâclele Mici, văzute de deasupra. O poveste despre călătorie, fotografie, libertatea de a visa!

Printre dealurile Subcarpaților de Curbură, în apropierea comunei Berca din județul Buzău sunt Vulcanii noroioși. Cei mai cunoscuți vulcani noroioși sunt Pâclele Mari deoarece acestea acoperă 15 hectare, iar Pâclele Mici se întind pe 10 hectare, ambele zone sunt incluse pe lista monumentelor naturii din anul 1924, an în care vulcanii noroioși de la Berca au fost declarați rezervație naturală și reprezintă un obiectiv atractiv în circuitul turistic european.

La poalele Pâclelor Mici este campingul Muddy Land, unde am campat de 1 Mai 2017. Am găsit cel mai frumos și liniștit loc de campare din camping, în spate, înconjurat de copacii plini cu păsărele, departe de celelalte rulote din camping, păstrând astfel distanțarea socială.

foto: Marian Mocanu

Drona m-a ajutat să străbat distanța de aproximativ 1 km și ceva, distanță care despart Pâclele Mici de Pâclele Mari. Priveliștea este spectaculoasă văzută din aer.

Domnul Boboc, proprietarul campingului a organizat seara un foc de tabără pentru cei din camping, spre deliciul copiilor. Vremea a fost când cu nori, când ploaie repede de primăvară, când soare.

Pâclele Mici sunt spectaluloase văzute de sus. Așa am petrecut 1 Mai în 2017.
RVTravel.eu – travel | motorhome | Romania

Cu autorulota de Paște la Zăbala, Covasna – partea II

Susține și tu proiectul independent RVTravel printr-o donație PayPal sau direct prin Revolut la nr. de telefon 0746 840 857