RVTravel.eu, călătoria cu autorulota în Spania continuă la Barcelona. Am plecat dimineață din camping El Toro Azul – Canet de Mar și am mers pe drumul ce șerpuiește pe lângă mare, cu toate că gps-ul vroia să ne ducă mai rapid pe autopista. Am preferat să merg pe acest drum, chiar dacă e mai aglomerat, cu semafoare, în detrimentul autostrăzii deoarece am vrut să vedeam marea. Și apoi de ce să alergăm, doar suntem în vacanță, nu avem grija rezervării la hotel ca în cazul turismului clasic, cu avionul, trenul sau autoturismul. Călătorind cu motorhome, poți opri oriunde, inclusiv să te odihnești sau să pregătești o masă gustoasă!
După 45 de km de la Canet de Mar, ajungem în Barcelona și caut locul de campare. Ne-am oprit la Sant Adria de Besos, o parcare cu zonă pentru autorulote. Preț parcare 30 euro/zi, în Barcelona. Cu dușuri și toalete, nu prea curate, cu electricitate, zonă pentru deversat apa gri și toaleta. La ieșire din parcare este stația de tramvai care merge spre centru. Deasemenea la cateva sute de metri de parcare este Barcelona Beach Festival, Playa Forum Barcelona, o plajă unde se țin concerte mari.
Zona Catalonia, are capitala la Barcelona, o comunitate autonomă din nord-estul Spaniei. Este al doilea cel mai mare oraș al Spaniei, după Madrid. Barcelona se află pe coasta Mării Mediterane, cam la 150 km sud de Munții Pirinei – Franța.
După ce ne-am alimentat la curent, am plecat către centru să vizitam orașul. După câteva stații de tramvai, am coborât și am început să stăbatem la picior orașul. Prima oprire a fost făcută la Arcul de Triumf.
Barcelona a găzduit Expoziția Universală în 1888, iar Arcul de Triumf a fost construit de către arhitectul Josep Vilaseca i Casanovas (1848-1910) ca poartă de intrare la această expoziție universală, care a avut loc în Parc de la Ciutadella. Construit din cărămidă roșie, în formă clasică cu finisaje și sculpturi pline de simbolism, în stilul Neo-Mudejar – stil care a fost în vogă la acea vreme în Spania, Arcul a devenit repede unul din reperele iconice ale orașului. Combinația de cărămidă roșie cu seria de frize din jurul arcului face ca acesta să fie un obiectiv turistic deosebit de frumos.
Mai departe, mergând cam un kilometru spre sud pe Carrer de Sant Pere Mes Baix, am ajuns la Catedrala de Barcelona care mai e cunoscută sub numele de „La Seu”. Cosniderat centrul spiritual al orașului, catedrala este datată din anul 1298 și este dedicată Sfintei Eulàlia.
„Construcția a fost dedicată sfintei protectoare a capitalei Cataloniei. Potrivit legendelor, Santa Eulàlia a fost o tânără fecioară martirizată în urma suferințelor provocate de romani, în timpul ocupației acestora. Povestea spune că, în mijlocul verii, Santa Eulàlia a fost expusă neîmbrăcată într-o piață publică, pentru a fi batjocorită, însă o ninsoare a început brusc pentru a-i acoperi goliciunea. Furioși, romanii au băgat-o într-un butoi în care au înfipt câteva cuțite, pe care l-au rostogolit pe strada ce-i poartă astăzi numele sfintei, Baixada de Santa Eulàlia. Corpul sfintei este adăpostit astăzi în cripta catedralei din Barcelona, reprezentând un cunoscut loc de pelerinaj pentru populația locală.” Sursa: globi.ro
Totuși soluția cea mai bună de a vedea un oraș nou este sightseeing bus, așa că am cumpărat bilete pentru 2 zile, 40 eur/persoană la Barcelona Bus Turistic iar biletul este valabil pentru cele 3 rute ale busului. Dacă cumperi pe o zi, biletul este de 30 euro/persoană.