19.05.2024

„Ce îmi doresc cel mai mult este să se civilizeze oamenii” – Cosma Cosmin – Joy Camper

„Ce îmi doresc cel mai mult este să se civilizeze oamenii prin modul acesta de a face excursii” – invitatul emisiunii VANgabond.eu,  Cosma Cosmin, managerul firmei Joy Camper din Sibiu.

foto: Marian Mocanu – Cosmin Cosma – Joy Camper

Acum 13 ani, Cosmin Cosma a plecat într-o călătorie cu rulota. Trei ani a călătorit prin toată Europa și de atunci a fost prins de acest „microb”.

În 2010, a mers să vadă cum este o autorulotă și așa a ajuns la Nicu Oieșdean la București, de unde a plecat acasă cu o autorulotă nouă. Din acel moment a început o altă etapă a experienței familiei Cosma, au descoperit lucruri noi, vacanțe noi, au descoperit o altă modalitate de a petrece timpul în aer liber.

Cu toate că este rulotist și camperist cu vechime, a înființat firma de închirieri autorulote anul acesta. A început activitatea cu trei autorulote noi, din 3 game diferite – un campervan, un alcove și o semiintegrată.

Businessul a fost generat de pasiunea familiei Cosma pentru autorulote, la început oferind autorulota prietenilor, iar acum oferă spre închiriere autorulotele celor care își doresc o vacanță mai specială. Avantajul lui Cosmin Cosma în acest business este că practică caravaningul de 13 ani, timp în care a acumulat multă experiență în acest tip de vacanțe.

„Am văzut o evoluție spectaculoasă în ultimii 3 ani de zile. Dacă până acum 7-8 ani nu se cunoștea acest fenomen și unde mergeam eram o surpriză pentru toată lumea să apărem cu autorulota, în ziua de azi, evoluția este fenomenală pe toate planurile, campinguri, rulote, autorulote, accesorii. Eu mă bucur pentru că oriunde mergi, întâlnești oameni noi.

Ce îmi doresc cel mai mult este să se civilizeze oamenii prin modul acesta de a face excursii. Dezvoltarea acestui segment de activitate – vânzarea și închirierea de autorulote la nivel național, este un pic prea mare pentru facilitățile pe care le poate oferi țara noastră și aici vorbesc de drumuri, de campinguri, de locuri speciale de campare în orașe sau în afara lor. Dezvoltarea segmentului se face deocamdată pe o bază 0.

Sibiul este un punct de atracție la nivel național, atrage prin evenimentele culturale și frumusețea orașului, foarte mulți turiști atât străini cât și români vin cu rulote, autorulote, cu corturi. Din păcate avem doar un camping la 7 km de oraș, tocmai de aceea dacă te plimbi prin oraș, vei vedea parcate autorulote pe strazi, și oamenii își iau bicicletele și vizitează orașul.” ne spune Cosmin Cosma.

Întreg interviu îl puteți urmări pe canalul de YouTube.

Interviu realizat în exclusivitate pentru VANgabond.eu – travel | motorhome | Romania

https://www.rvtravel.eu/eram-cel-mai-mare-vanzator-de-rulote-si-autorulote/

 

 

Susține și tu proiectul independent RVTravel printr-o donație PayPal sau direct prin Revolut la nr. de telefon 0746 840 857