23.04.2024

Globe Traveller pentru al doilea an consecutiv la Caravan, Motorhome & Adventure

Producătorul polonez de campervanuri Globe-Traveller a fost prezent pentru al doilea an consecutiv la Caravan, Motorhome & Adventure, expoziția de la sfarșitul lunii martie, la Romexpo.

Dacă anul trecut au fost prezenți cu două campervanuri produse de Globe-Traveller, anul acesta firma poloneză a prezentat la București modelul Voyager X.

foto: Marian Mocanu – fotografie de produs

Am stat de vorbă cu Robert Ambrozie, reprezentantul Globe-Traveller în România care ne-a spus despre filozofia firmei poloneze în privința campervanurilor.

Robert Ambrozie – foto: Marian Mocanu – fotografie de produs

„Bună ziua,

Sunt Robert Ambrozie, reprezentantul firmei Globe-Traveller în România. Suntem la a doua participare la expoziția de la București. A doua participare de succes pentru că și prima fost de succes. Avem mare încredere în piață, o simțim în expansiune credeam că e una din puținele piețe care în România au un viitor extraordinar și de asta ne aflăm aici. Eu pot să vă spun cum se vede și din afară pentru că discutăm cu colegii mei din Polonia aceste lucruri, dar și din interior pentru că sunt român – așa m-am născut și așa o să mor. Pot să vă spun că avem o șansă extraordinară și avem posibilități și în interior, avem una dintre cele mai frumoase țări din lume. Avem și șansa să călătorim în Europa cu mașinile noastre. Și nu numai Europa, avem toată Asia la dispoziție, adică românii nu au decât o direcție foarte clar vă spun! Românii nu au decât direcția să se dezvolte și să cunoască lumea asta și să se bucure de ea. Adică nu există niciun înapoi în treaba asta, doar dezvoltare.

Firma Globe-Traveller este o firmă nouă, n-a apucat să producă rulote așa cum au apucat celelalte firme mai vechi și practic noi ne-am pregătit numai pentru viitor. Noi credem în viitorul campervan-urilor, care au foarte multe avantaje. Și nu vom produce altceva niciodată decât campervanuri, pentru că e cea mai bună soluție. Noi credem că e cea mai bună soluție de turism făcut în felul ăsta. Principalul avantaj este mobilitatea nelimitată. În absolut orice oraș din lumea asta campervanurile pot intra, pot parca. Poate face o înnoptare totală dar nu poate să-și deverseze, nu se poate cupla la o sursă de energie, dar călătorii noștri pot dormi în mijlocul Parisului în parcare. Am creat practic o mașină cu un concept complet nou și unic. Am folosit cele mai bune soluții. Faptul că suntem o firmă nouă ne dă și multe avantaje. Practic am plecat cu cele mai bune soluții de la început. Am creat o mașină nouă cum vă spuneam, în primul rând pentru că am modificat vanurile care sunt produse de producătorul de caroserii, le modificăm și le transformăm în campervanul perfect credem noi.

Prin câteva modificări esențiale, printr-o supra înălțare care ne permite să avem un pat suplimentar foarte mare și confortabil și printr-o ramforsare a spatelui mașinii, care se obține prin eliminarea ușilor și prin instalarea unui panou solid care închide mașina și care contribuie la ridigizarea mașinii. Astfel creează un tot unitar dintr-o mașină care n-a fost gândită inițial pentru campervan. Toate mașinile noastre provin din dubă de marfă. Proiectantul lor le-a gândit ca fiind dubă de marfă. Noi l-am adus la nivel de campervanuri adevărate pentru turism. Am eliminat ușile din spate care n-au nicio legătură cu a fi folositoare turismului. Acelea sunt uși de marfă.

Producția noastră se găsește doar în Polonia în momentul acest. Avem o fabrică modernă, mare  cu oameni foarte talentați. E greu să găsim oameni talentați și echipa atât de bună în alte țări dar avem capacitate încă să acoperim toate nevoile pieței. Sigur că ne gândim și la alte țări dar pentru asta ne trebuie oameni. Principala noastră avere sunt oamenii.

Cel mai apropiat show room de România este chiar România. Pentru că avem mașini vândute în România și clienții noștri sunt dispuși să le arate și să invite alți pasionați de acest gen de turism să le vadă și să le încerce. Ne gândim să facem un showroom pentru două mașini cel puțin, care să stea permanent în România și să existe o parte de service pentru clienții noștri. Sperăm la anul pe vremea asta, la următoarea expoziție să fie gata și să vă invităm acolo.

Mi-a spus cineva astăzi, o doamnă: “domnule, eu sunt pasionată de curățenie și copiii mei trebuie să trăiască în curățenie. Eu nu vreau să-mi bag bicicletele în dormitor. Nu vreau să deschid ușile, să ridic patul, să bag bicicletele înăuntru, să stea acolo unde e patul.” De aceea soluția noastră cu compartimentul de bagaje și mai ales cu bicicletele afară, pe panou puse în suportul de biciclete, este ideală pentru menținerea curățeniei în interior. Bicicletele vin cu noroi, cu microbi și nu au ce căuta în casă. Ele trebuie să stea pe suport în afara spațiului de locuit, nu în garaj.”

Întreg interviu este aici:

VANgabond.eu – motorhome travel Romania

Susține și tu proiectul independent RVTravel printr-o donație PayPal sau direct prin Revolut la nr. de telefon 0746 840 857