22.07.2024

Informații actualizate despre trendul și prețurile autorulotelor model 2022

Pentru că sezonul expozițional din Europa s-a terminat, inclusiv sezonul de caravaning 2021, am fost la sediul Asociației Române de Caravaning (ARC) pentru a afla ultimile informații despre industria de caravaning din Europa. Ce se întâmplă cu prețurile la noile modele de autorulote, care este trendul în industrie și unde putem campa când lucrăm din camper – sunt câteva întrebări la care răspunde în această emisiune, Liviu Gal – președintele Asociației Române de Caravaning (ARC).

Una dintre tendințele sezonului 2022 în industria caravaningului este creșterea prețurilor la autorulote și rulote. Unii producători au anunțat scumpiri la autorulotele noi, modelel 2022, cu o medie de 8% sau mai mult.
„E neplăcut pentru client să știe că va comanda o autorulotă sau rulotă fără să știe cât îl va costa și când îi va veni” spune Liviu Gal.
Producătorii și furnizorii de echipamente se confruntă cu o creștere a componentelor electronice din cauza penuriei de semiconductori dar și de materii prime.
O altă tendință a sezonului 2022 este lucrul „de acasă” ceea ce se traduce prin „lucru în camper” pentru iubitorii acestui sport, ceea ce a dus la o cerință din partea clienților a unui camper cât mai mic, cu spațiu cât mai mare – living spațios și pat lift.
foto@MarianMocanu.ro – Eu lucrez în camperul meu în zona de living

Câteva exemple de creștere a prețurilor autorulotelor 2021 vs 2022

Jurnaliștii de la www.lemondeducampingcar.fr au făcut o comparație între modele reprezentative pentru o anumită categorie de autorulote și au avut grijă să păstreze același motor (și desigur același motorizare) între 2022 și 2021.

sursa: Le Monde du Camping-Car

Ce se întâmplă cu prețurile la noile modele de autorulote, care este trendul în industrie și unde putem campa când lucrăm din camper – sunt câteva întrebări la care răspunde în această emisiune, Liviu Gal, președintele Asociației Române de Caravaning (ARC).

RVTravel.eu – travel | motorhome | Romania

Românul care a ajuns responsabil pe departamentul tehnic la un dealer de autorulote din Italia

Susține și tu proiectul independent RVTravel printr-o donație PayPal sau direct prin Revolut la nr. de telefon 0746 840 857