24.07.2024

Inside Servcom Dej – dealer rulote Knaus în România din 2007

Echipa RVTravel.eu a vizitat fabrica Knaus din Nagyoroszi, Ungaria la invitația dealerului INSIDE SERVCOM din Dej, dealer Knaus din 2007, reprezentantul fabricii Kanus Tabbert în România.

Deplasare sponsorizată de Inside Servcom Dej.

Knaus Tabbert, producător de autorulote și rulote din Germania a decis mutarea producției din Obermeitingen – Germania la fabrica din Nagyoroszi în Ungaria în 2015.

Fabrica Nagyoroszi are o suprafață construită de 10.000 metri pătrați și a atins o producție de aproximativ 8000 de vehicule anul trecut.

Vă prezentăm în premieră în România imagini din procesul de producție a rulotelor și campervanurilor Knaus și Weinsberg de la fabrica Knaus Tabbert din Ungaria.

Linia de producție începe cu ansamblarea componentelor șasiului, montarea podelei, urmează montarea mobilierului, tubulaturilor, instalației electrice, a pereților laterali, montarea acoperișului, finisarea interioară.

foto: Marian Moanu – Zoltan Repassy

„Ne aflăm la sediul din Ungaria al firmei Knaus Tabbert, chiar pe locul în care producția a demarat în 1993. Funcționăm așadar de 26 de ani. Începutul a fost modest, construiam doar 200 de mașini pe an cu aproximativ 150 de angajați. Lucrurile au mers spre bine și anul trecut am construit 8000 de unități cu 850 de angajați.

Vorbind despre clădiri, cea pe care o vedeți în spatele meu este cea mai nouă facilitate de producție, având 240 de metri lungime și 40 lățime. Mai mult de jumătate din producție se desfășoară în această nouă secție. În celelalte clădiri se desfășoară operațiuni de presă, tapițerie, tâmplărie, sunt fabricate subansamble de dulapuri și mobilier. Asamblarea finală se face pe o linie aflată chiar lângă linia principală de asamblare.

Referitor la piața din România, este greu de spus întrucât nu suntem în posesia unor date exacte. Avem doi dealeri in România, din care unul în Dej – Inside Servcom. Cu ambii avem o relație foarte bună. Prezența noastră în România este una încă redusă.

Firma din Ungaria este deținută de Knaus Tabbert Gmbh din Germania unde avem alte două fabrici, una în Mottgers unde se construiesc caravanele Tabbert și una în Jandelsbrunn din Bavaria care este și sediul companiei. Cea de-a treia fabrică este cea pe care o vedeți, cea din Ungaria. Aproape o jumătate din producția grupului Knaus Tabbert provine din fabrica din Ungaria, care este probabil cea mai productivă dintre fabricile grupului.” – ne spune Zoltan Repassy.

Rulote noi puteți găsi prin dealerul din Dej – Inside Servcom.

Text: RVTravel.eu – travel | motorhome | Romania

Parcare pentru autocaravane din Llanes, Spania, nu corespunde tuturor așteptărilor

Susține și tu proiectul independent RVTravel printr-o donație PayPal sau direct prin Revolut la nr. de telefon 0746 840 857