19.05.2024

Logica în care sunt făcute autorulotele, asemănări și diferențe la tipologiile de oameni

Continuăm seria de interviuri cu Liviu Gal. Azi vorbim despre logica în care sunt făcute camperele, asemănări și diferențe între diferite tipologii de oameni care folosesc autocaravanele.

Producțiile sunt sistematizate, fiecare grup mare cum ar fi Trigano sau Hymer, are două sau trei tipologii de structuri, nu vorbim de aranjament. Pentru ca autocaravanele să iasă la un preț cât mai ok, fiecare grup face un singur soft, o singură omologare, o singură tehnologie.

Invitatul emisiunii, Liviu Gal, prezintă statistici ale grupurilor importante din Europa, Trigano și Hymer.

Norvegia are un procent de 7,8% per 10.000 de locuitori și se află pe primul loc la numarul de autorulote per 10.000 locuitori.

Anul acesta nu se sesizează o creștere a pieței de motorhome, ceea ce înseamnă că piața europeană este în stagnare în momentul de față. A fost o „isterie” care a început acum câțiva ani, o explozie de-a dreptul, justificată de ieșirea din criză, dorința oamenilor de a cheltui.

Din cauza terorismului, mulți turiști au evitat Egiptul, Turcia sau alte zone de exemplu și au migrat către acest gen de turism cu autorulota, încercând ceva inedit.

Urmare a acestui fapt, în Europa au apărut firme de închirieri foarte mari, cu mii de autorulote pentru închiriat. Urmează să vedem cât va mai dura această modă.

foto: Marian Mocanu – fotografie de produs

Interviu realizat în exclusivitate pentru VANgabond.eu – travel | motorhome | Romania

https://www.rvtravel.eu/conventiile-anuale-ale-marilor-producatori-de-autorulote-din-europa/

Susține și tu proiectul independent RVTravel printr-o donație PayPal sau direct prin Revolut la nr. de telefon 0746 840 857