22.07.2024

Rulotele islandeze MINK, un concept mai aproape de natură

Invitatul emisiunii este Nicu Patrașcu, reprezentantul Mink Campers România – despre rulotele islandeze

foto: Marian Mocanu – Nicu Patrașcu

„Bună ziua, numele meu este Nicu Patrașcu și reprezint Mink Campers din Islanda, în Romania numit Mink Campers Romania. Sunt în acest domeniu de aproximativ 6 luni, am considerat necesar să găsesc o nouă modalitate de a pătrunde mai adânc în inima naturii.

Pentru că sunt un fost corporatist, care a activat mai mult de 10 ani în acest domeniu, am decis să încerc și partea de antreprenoriat, exclusiv pe partea de outdoor și, din acest motiv, am căutat pe internet diverse metode de promovare pe lângă cele obișnuite și aici vorbim despre clasicele autorulote și clasicele rulote.

Îmi doream ceva de nișă, pentru că majoritatea autorulotelor și rulotelor au o anumită dimensiune, un anumit gabarit și accesul lor în diferite zone este destul de dificil. Acesta este unul din motive, iar al doilea motiv, unul dintre cele mai importante, este că aveam nevoie de o rulota cu care să poți conduce cu licență de categoria B.

Din aceste motive, am căutat soluții diferite pe internet și am ajuns la compania islandeză Mink Campers, unde au venit cu un concept inovator, în esență forma rulotei fiind luată după un papagal și a fost creată de Jordi Hans Designed din Suedia.

Acest concept este destul de complex dar în același timp simplu, deoarece îți oferă posibilitatea să ajungi în locuri unde nu poți avea acces și nu poți intra cu autorulota sau rulota clasică. De aceea, această rulotă are o dimensiune mică, lungime de până la 4 metri cu tot cu axă, garda la sol este de 30 cm și cântărește 550 de kilograme, dar ultimul model lansat în luna aprilie a acestui an are aproape 450 kg.

Este o rulotă dotată cu totul pentru a trăi o experiență unică în natură, atât în ​​munți, pe mare sau pe șosea. De exemplu, această remorcă poate fi utilizată și în Grecia pentru a traversa toate plajele de pe insule, precum și pe munte, deoarece ea suportă și partea de off road destul de bine. Cu această rulotă merge destul de bine pe drumurile forestiere, deoarece are o construcție foarte solidă, atât în ​​interior, cât și în exterior.

În opinia mea, această rulotă se poate numi ceva asemănător cu Airbnb pentru natură, deoarece cu Airbnb puteți călători și rămâneți peste tot în lume și cred că această rulotă poate face același lucru, dar în natură, în aer liber, deci dacă știți anumite locuri, știți anumite zone sau doriți să explorați câteva zone turistice, este foarte important să aveți „camera de hotel” tot timpul. Așa îmi place să îi spun rulotei – camera ta de hotel peste tot.

Această rulotă este echipată cu un pat care are o lățime de 1,40 m și o lungime de 2 m și cu o bucătărie complet utilată, cuțite, farfurii, aragaz, kit de curățare, apă căt și un compartiment pentru a menține la rece alimente sau băuturi.

Rulota are și un panou solar care asigură independența sa energetică, iar acest panou solar asigură iluminarea interioară, precum și încărcarea unor dispozitive, laptop, telefon care se pot conecta la portul USB.

Cele două uși laterale vă dau un sentiment de libertate, de exemplu, vă puteți trezi dimineața pe plajă la mare și puteți urmări valurile.

Conceptul de închiriere în România este puțin diferit, ceea ce înseamnă că eu și echipa mea am creat diferite trasee și locuri recomandate pentru a evidenția toate lucrurile frumoase din această țară. Nu mulți oameni cunosc vechiul drum spre Marea Neagră, acela care traversează feribotul spre Ostrov și apoi continuă drumul spre mare. Este absolut senzațional.

Vrem să conectăm oamenii la natură, mulți oameni încep să se îndrepte spre lucruri simple, astfel încât să puteți lua această rulotă împreună cu o mașină din flota noastră sau o mașină personală și puteți petrece un timp foarte frumos în natură.Nu am verificat încă, dar cred că pot merge cu camperul pe plajă, deoarece nu este un vehicul motorizat, dar este cam un cort mobil și puteți sta pe plajă.

Știu foarte bine că are un dezavantaj, că nu are baie. Cu toate acestea, întregul concept se schimbă atunci când doriți să includeți o baie în acest concept, dar restul are tot ce aveți nevoie pentru o călătorie.

Conceptul din Islanda cred că se pretează foarte bine și în România.

De asemenea, Mink Camper are și un depozit de bagaje, în interiorul rulotei, deasupra picioarelor, pe un raft special conceput.

Dar dacă există o familie cu un copil de până la 7 ani, noi asta recomandăm – până la vârsta de 7 ani, bagajele vor fi stocate în portbagajul mașinii.

Mink Campers România se concentrează pe piața de închiriere. Există, de asemenea, o parte de vânzări, dar acest model de camper, Mink Sports Camper, este produs manual în Islanda, cu discuții despre mutarea producției pe întreg continentul.

La noi, prețul de pornire pentru acest camper este de 13500 E, ajungând la un preț maxim de 19.000 de euro, cu toate facilitățile incluse.

Aceste rulote Mink Campers sunt produse manual în Islanda, o țară care se află în mijlocul Atlanticului, de aici și aceste prețuri.”

Interviu în exclusivitate: VANgabond.eu – travel motorhome Romania

Poate vă interesează să vedeți și articolul : www.rvtravel.eu/5-modele-de-rulote-cu-cort-pentru-deplasari-in-natura

Susține și tu proiectul independent RVTravel printr-o donație PayPal sau direct prin Revolut la nr. de telefon 0746 840 857