19.05.2024

25 de ani de SAWIKO – de la o firmă mică de 4 oameni la un furnizor de succes în Europa

În 1995, trei germani porneau o mică afacere și și-au propus să devină furnizori de accesorii premium pentru autorulotele din toată Europa. SAWIKO împlinește anul acesta 25 de ani. De la înființare, compania s-a transformat într-un furnizor principal de accesorii premium pentru vehicule de agrement din toată Europa. Indiferent dacă sunt extensii de cadru, bare de remorcare sau sisteme de transport de sarcină, compania din Germania a devenit acum o parte integrantă a industriei de caravaning și este foarte cunoscută în rândul producătorilor de echipamente, dealeri și clienți finali.

Povestea de succes a SAWIKO începe în 1995 la Hunteburg, în districtul Osnabrück din Saxonia Inferioară. Cei trei pasionați de camping Uwe Samland, Ralf Winter și Guido Kovermann și-au înființat propria afacere cu un singur angajat. Misiunea lor a fost să indentifice nevoile pieței de accesorii pentru autorulote, bare de remorcare și sisteme de transport de sarcină și să vină în piață de caravaning cu produse de înaltă calitate și inovatoare. Au început să viziteze târgurile de specialitate unde își prezentau produsele de camping. 70 de ore pe săptămână, munca sâmbătă și duminică sunt normale pentru ei în acest moment. Acest lucru este imediat răsplătit prin creșterea vânzărilor. Rețeta succesului este rapid stabilită: „nu vă concentrați doar pe un pilon de vânzări, ci pe OEM (Original Equipment Manufacturer), dealeri și clienții finali” – a fost deviza celor patru germani.

AL-KO preia SAWIKO

Un nou capitol din istoria SAWIKO se va deschide la sfârșitul anului 2011, când AL-KO Vehicle Technology Group preia firma specializată în accesorii. Chiar și atunci era clar că strategia și marca SAWIKO vor continua sub acoperișul AL-KO. „Odată cu preluarea SAWIKO, ne-am consolidat activitatea europeană de aftermarket și ne-am extins și mai mult apropierea de clientul care achiziționează produsele noastre de la un partener comercial”, a declarat Harald Hiller, președinte și CEO al AL-KO Vehicle Technology Group. „Astăzi, experții SAWIKO din grupul nostru sunt cei care conduc departamentul de vânzări accesoriil pentru vehicule de agrement în toată Europa. Cel mai recent exemplu este filiala noastră italiană CBE, din care produsele selectate din sectorul de gestionare a energiei solare și de energie sunt oferite și clienților finali.”

Succes în trecut, succes în prezent Odată cu preluarea de către AL-KO, cursul de creștere al SAWIKO continuă – economic și din punct de vedere al personalului. O companie cu 70 de angajați în prezent a crescut din mica firmă pornită cu patru oameni. Cu o rețea de distribuitori la nivel european și cu centrele proprii de clienți AL-KO în Germania, Olanda, Franța și Italia, compania operează la nivel național pe cele mai importante piețe de autoruloteeuropene și asigură astfel un serviciu optim pentru clienți.

„Ne face deosebit de mândri că putem îndeplini optim dorințele clienților noștri, atât la nivel național, cât și în Europa. 25 de ani de SAWIKO înseamnă 25 de ani de inovație, cea mai înaltă calitate a produsului, un raport calitate-preț excelent și un comportament orientat către clienți. O mulțumire mare este pentru marea noastră forță de muncă, care a făcut posibilă realizarea acestei companii. Împreună suntem ferm convinși că vor urma mulți ani de succes”, spune Guido Kovermann, vice-președinte senior al Centrului de vânzări și clienți al Grupului AL-KO Technology Technology.

Investiții pentru viitor

Opinia viitorului rămâne pozitivă. Ca un cadou de „naștere”, AL-KO investește într-o nouă instalație de producție în locația SAWIKO din Neuenkirchen-Vörden, tocmai la timp pentru a 25-a aniversare a SAWIKO. Acest nouă linie de producție va permite o creșterea producției, va fi mai eficientă și de înaltă calitate, ceea ce în final beneficiază clientul final.

Foto: AL-KO Vehicle Technology Group

RVTravel.eu – travel | motorhome | Romania

Cu autorulota de Paște la Zăbala, Covasna – partea I

 

Susține și tu proiectul independent RVTravel printr-o donație PayPal sau direct prin Revolut la nr. de telefon 0746 840 857