19.04.2024

A fost prezentat conceptul de RV-ul electric Winnebago de 125 de mile

Compania americană Winnebago a prezentat pe 18 ianuarie 2022, prima autorulotă complet electrică de pe piața americană, un camper van bazat pe Ford Transit. 

Dezvoltat de Grupul de Tehnologie Avansată al Winnebago Industries, e-RV este un vehicul concept complet funcțional, complet electric, care redefinește eficiența, confortul și funcționalitatea unei rulote. Vehiculul concept e-RV reprezintă o abordare complet nouă. Acesta combină funcționarea complet electrică cu materiale durabile și inovatoare, aduce confortul și confortul de acasă oriunde mergeți și menține oamenii conectați cu ajutorul sistemelor și tehnologiilor avansate. Vehiculul e-RV este menit să fie prima noastră ofertă în acest spațiu și reprezintă manifestarea muncii inovatoare a Winnebago Industries în întreaga noastră întreprindere.Conform promisiunilor, Winnebago a dat startul SuperShow-ului de autorulote din Florida ieri, 18 ianuarie, anunțând prima autorulotă complet electrică de pe piața americană, o autorulotă pe bază de Ford Transit. Mai mult decât o baterie mare și un motor electric într-o autorulotă Winnebago obișnuită, conceptul e-RV este o experiență de camping complet electrică reproiectată, care satisface toate nevoile de condus și de camping cu o baterie de 86 kWh. Nu va ajunge la dealerii locali de autorulote în următorul trimestru, dar este un prim pas esențial în industria de RV spre viitorul electricității cu emisii zero la țeava de eșapament.

Autoulotele electrice au făcut câteva mici valuri pe piața europeană, unde la câțiva ani cumpărătorul este determinat să o fi putut găsi după conversia pe piață a camper vanurilor și chiar a celor mai mari clasa C moto cu o distanță declarată de până la 250 de mile (400 km).Piața americană are o poveste foarte diferită. Lipsa de șasiuri de camionete și camioane complet electrice a dus la o lipsă complet previzibilă de autorulote complet electrice de orice dimensiune sau formă. Camionul de camping Rivian R1T cu cort pe acoperiș este cel mai apropiat lucru de o autorulotă complet electrică pe care l-au văzut Statele Unite.

Winnebago a făcut primul pas pentru a înlocui totul cu ceea ce numește conceptul e-RV. Din cauza lipsei unui șasiu utilizabil din fabrică, a încheiat în cele din urmă un parteneriat cu un atelier de electrificare terță parte. eLightning Motors din Colorado transformă Ford Transit cu motorizare ICE într-un Transit de 86 kWh fără emisii care face posibil conceptul e-RV.

Camping cu un Winnebago e-RV Winnebago

Bateria este mai mare decât unitatea de 67 kWh furnizată de Ford la E-Transit, dar mai mică decât opțiunea de 120 kWh de 170 de mile (274 km) de mai sus oferită de eLightning pentru conversiile de vanurile de marfă sau de pasageri pe Ford Transit.

Winnebago și eLightning, de fapt, alimentează toate sistemele și echipamentele de la bord prin intermediul bateriilor grupului motopropulsor, eliminând dependența de rezervoarele de GPL sau de alți combustibili. Arhitectura de 350 de volți de curent continuu susține sistemele de încălzire pentru apă și de curent alternativ cu pompe de căldură, în timp ce energia de 110 V de curent alternativ arde soba cu inducție și menține frigiderul în funcțiune.

La drum cu conceptul Winnebago e-RV Winnebago

Având în vedere toate acestea, Winnebago estimează că unele e-RV-uri pe o rază de 125 de mile (201 km), sunt suficient de competente pentru vizitarea obiectivelor turistice locale și pentru camping, dar cu siguranță nu sunt pregătite pentru o călătorie mai lungă pe șosea în toată țara. „Cu toate acestea, conform cercetărilor Winnebago, autonomia va satisface nevoile a 54% dintre noii cumpărători de autorulote care preferă să călătorească sub 200 de mile (322 km), ceea ce ne face să credem în continuare că trebuie să adăugăm mai multe baterii și să ne apropiem. pentru acele 200. Dacă călătoria de 200 de mile este dus-întors, șoferii se așteaptă la 400 de mile în total, cu trei opriri de alimentare pe drum” spun cei de la Winnebago. Estimările Winnebago pentru o reîncărcare rapidă sunt de 45 de minute.

În plus față de sistemele de propulsie electronică, Winnebago oferă sisteme de control e-RV și monitorizare mobilă / cu ecran tactil.

Pentru a face din e-RV o mașină tehnologică, dincolo de puterea de propulsie electrică, Winnebago a adăugat un sistem de control complet care arată similar cu Mercedes MBAC, integrează operarea pe ecranul tactil de la bord și controlul și monitorizarea mobilă. Sistemul optimizează, de asemenea, eficiența sarcinii electrice. Pentru un mediu de locuit, e-RV are o amenajare unică, diferită de orice altceva din gama actuală de camper van-uri Winnebago. Bucătăria interioară/exterioară se află în partea din spate a părții pasagerului, în holul de la baie. Canapeaua de pe partea șoferului este transformată într-un pat din față, completând o configurație aproape identică cu cea a unei amenajări tipice de autorulotă. Când vine vorba de luat masa, blatul rotativ reglabil se balansează deasupra canapelei, iar două scaune suplimentare se pliază ușor.

Modelul E-RV explorează o configurație diferită, cu o canapea laterală care se transformă în pat în față, o bucătărie și o baie în spate.

Winnebago completează interiorul conceptului cu genul de materiale sustenabile la modă care au devenit rata standard pentru mașinile concept. În acest caz, este vorba de podele din plută reciclată și tapițerie din lână pentru pereți.

Directorii Winnebago nu au răspuns la întrebările despre disponibilitatea sau estimările de preț, subliniind în schimb că e-RV este un concept viu care va continua să se dezvolte. În următoarele câteva luni, Winnebago va solicita feedback de la potențialii cumpărători și observatori.

Sursa: Winnebago

RVTravel.eu – travel | motorhome | Romania

Autorulota model 2021, Benimar Amphitryon 997 cu pachetele Vista Pack și Winter Pack

Susține și tu proiectul independent RVTravel printr-o donație PayPal sau direct prin Revolut la nr. de telefon 0746 840 857