23.06.2024

Adria Mobil partener al proiectului internațional durabil CEPLAFIB

În iulie 2018, Adria Mobil s-a alăturat activ unui proiect european, care vizează transformarea deșeurilor de materiale plastice și ziare în produse noi de înaltă tehnologie pentru industria auto, ambalaje și construcții.

Membrii echipei de proiectare din cadrul firmei Adria sunt implicați activ în toate fazele proiectului, având ca obiectiv principal creșterea cu 40% a procentului de deșeuri de plastic și, în același timp, reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră cu aceeași cantitate. Proiectul este parțial co-finanțat de Comisia Europeană a programului LIFE și implică șase parteneri din patru țări europene, și anume: TECOS Technology Center și Adria Mobil și Omaplast din Slovenia, Aitiip Center din Spania, Ecopulp din Finlanda și institutul ITB din Polonia.

Până în prezent, toate fazele proiectului au fost finalizate cu succes și ca urmare a fost realizat un prototip demonstrativ – în cazul Adria Mobil distanțierele realizate din deșeuri vor fi folosite la noile autorulote și vor înlocui suporturile clasice cele din plastic. Prin realizarea acestui proiect, Adria Mobil urmărește cu succes obiectivul de reducere a impactului asupra mediului și introducerea de abordări și soluții durabile în dezvoltarea de vehicule recreaționale. Noile distanțiere reciclate vor fi utilizate în producția în serie după testare și finalizarea proiectului în 2021.

RVTravel.eu – travel | motorhome | Romania

Susține proiectul independent RVTravel.eu prin: https://paypal.me/RVTravelRomania

Revolut: +40 746 840 857

Satul de rulote din Vama Veche – un mic paradis verde

Susține și tu proiectul independent RVTravel printr-o donație PayPal sau direct prin Revolut la nr. de telefon 0746 840 857