23.04.2024

AL-KO, subsidiara europeană a DexKo Global, cumpără Nordelettronica – specialistul în electronică

AL-KO, subsidiara europeană a grupului american DexKo Global, achiziționează compania italiană Nordelettronica – specializată în componente electronice pentru industria de rulote și autorulote, cu un centru de producție în România la Arad.

DexKo Global, lider global în echipamente de rulare, ansambluri de șasiu și componente conexe, anuță că filiala sa AL-KO a achiziționat firma italiană Nordelettronica S.r.l. – specialistul în electronică; cu sediul în Gaiarine, Italia. Achiziția strategică extinde portofoliul de produse AL-KO în domeniul componentelor electronice pentru rulotet și autorulote.

Fondată în 1978, firma Nordelettronica operează în două centre de producție în Italia și România (la Arad). Nordelettronica se concentrează pe furnizarea de echipamente electronice pentru sectorul RV. Portofoliul de produse al companiei include încărcătoare de baterii, module de distribuție de joasă tensiune, cablaje și panouri de control. Odată cu achiziționarea Nordelettronica, AL-KO își extinde expertiza în zona de componente electronice.

Fred Bentley, CEO DexKo Global, a declarat: „Suntem foarte încântați că Nordelettronica face acum parte din familia DexKo. Compania se caracterizează prin flexibilitatea sa și oferă soluții electronice orientate nevoilor clienților săi. Nordelettronica este o potrivire ideală cu DexKo și va îmbunătăți în continuare gama noastră de produse și serviciile oferite clienților. Harald Hiller, președinte și CEO al AL-KO, a declarat: „Achiziționarea Nordelettronica îmbunătățește portofoliul nostru de produse din sectorul electronicelor RV. Împreună cu CBE, ne vom baza pe mulți ani de cunoștințe și expertiză pentru a oferi clienților noștri combinații de încredere, produse performante”.

Luciano Rizzioli, fondatorul Nordelettronica, a declarat: „A fost important ca acționarii Nordelettronica să găsească parteneri puternici în DexKo și AL-KO pentru a sprijini creșterea continuă a afacerii. Aș dori să mulțumesc echipei de management pentru energia și pasiunea pe care o au am investit în construirea mărcii Nordelettronica și sunt încrezător că, clienții noștri vor beneficia de combinația cu DexKo.”

RVTravel.eu – travel | motorhome | Romania

Un grătar multifuncțional – CADAC Safari Chef 2, util la autorulotă

Susține și tu proiectul independent RVTravel printr-o donație PayPal sau direct prin Revolut la nr. de telefon 0746 840 857