23.06.2024

Aplicația Hymer Connect: primul ecosistem inteligent pentru conectivitate cu  autorulota

În cadrul unui eveniment digital – conferință de presă live, susținută azi 22 octombrie, Hymer a prezentat Hymer Connect App – primul ecosistem inteligent pentru conectivitate cu autorulota

Hymer GmbH & Co. KG face un salt uriaș în ceea ce privește rețelele în industria autocaravanelor. Cu un ecosistem nou și inteligent, producătorul premium din Bad Waldsee combină comenzile pentru numeroase componente ale vehiculului, precum și afișarea informațiilor despre vehicul într-o singură platformă digitală. Aplicația Hymer Connect împreună cu o unitate centrală de control din interiorul vehiculului este în prezent prima soluție de conectivitate de acest gen pentru autorulota conectată. Acesta va fi disponibil standard în toate modelele Hymer B-Class MasterLine începând cu anul 2022 și, din februarie 2021 încoace, poate fi modernizat și în anumite modele B-ML începând cu anul 2020. Vor urma componente complementare conectate și funcții inteligente pentru aplicație.

Conectivitatea este factorul care va crea cea mai mare valoare adăugată pentru industria autovehiculelor în următorii ani – aceasta a fost concluzia la care a ajuns Hymer GmbH & Co. KG în 2017 în studiul său „Casa mobilă conectată”. Predicția sondajului de piață realizat în colaborare cu prof. Stefan Bratzel și Centrul de Management Automobilistic a fost că serviciile conectate (mobilitate) vor deveni din ce în ce mai importante. Ca bază pentru o experiență cuprinzătoare a clienților, în viitor, aceste soluții inteligente vor deveni cheia succesului industriei caravaningului.

Pe baza rezultatelor studiului și a unui sondaj amplu, care a confirmat că, clienții erau interesați de o interfață de această natură, compania din Swabia Superioară a dezvoltat o soluție de conectivitate pregătită pentru piață pentru autorulote de astăzi și de mâine în termen de trei ani – Hymer Connect App. Ca urmare, Hymer GmbH & Co. KG combină multe dintre componentele vehiculului într-un singur ecosistem inteligent și le permite să fie controlate cu ușurință folosind un smartphone. Datorită parteneriatului său strategic de lungă durată cu Mercedes-Benz, aplicația Hymer Connect are un alt avantaj: Hymer este primul producător autorizat să acceseze informațiile despre vehicul pentru capota șasiului Sprinter, cum ar fi kilometrajul sau intervalele de service, folosind o aplicație.

Convenabil, intuitiv și din orice locație: control inteligent cu aplicația Hymer Connect

La întoarcerea din cel mai apropiat oraș, puteți porni încălzirea sau aerul condiționat, extindeți sistemul de satelit sau puteți aprinde luminile, chiar înainte de a păși cu piciorul în vehicul: folosind aplicația Hymer Connect, se poate crea ambianța perfectă la bord în doar câteva clicuri – și din orice locație. Acest lucru se datorează faptului că, pe lângă faptul că poate comunica prin Bluetooth când este aproape de vehicul, sistemele pot fi controlate și de la distanță folosind comunicații mobile în 30 de țări europene. Butoanele și panourile de control pentru componentele vehiculului au fost combinate într-o singură aplicație la îndemână. Cu toate acestea, pentru oricine nu ar putea trăi fără ele, acestea sunt încă disponibile ca soluții manuale.

Aplicația este pre-programată cu scenarii pentru procese și proceduri recurente în mod regulat. Aceasta include un scenariu „Bună dimineața” și „Noaptea bună”, de exemplu, care ajustează automat temperatura și condițiile de iluminare din interiorul vehiculului, controlează boilerul de apă caldă și retrage sau extinde sistemul de satelit în consecință. Există, de asemenea, scenarii corespunzătoare pentru momentul în care părăsiți casa sau când ajungeți pentru prima dată la un camping. Acestea pot fi adaptate la cerințele dvs. individuale și puteți chiar să adăugați propriile scenarii. Iluminarea este deosebit de importantă în acest sens, deoarece comenzile au propria lor secțiune în gama de caracteristici a ecosistemului inteligent – luminozitatea și temperatura culorii iluminatului ambiental pe patru niveluri pot fi controlate individual folosind aplicația Hymer Connect, de exemplu. Condițiile de iluminare în afara vehiculului pe parcursul zilei pot fi, de asemenea, luate în considerare pentru a avea un impact perfect asupra bioritmului: sub formă de lumină stimulantă atunci când soarele este la vârf la prânz, de exemplu, sau un calm , lumina focului seara. Conceptul de iluminare are, de asemenea, un impact semnificativ asupra modului în care percepi spațiul și face ca interiorul să se simtă mai spațios și mai generos decât oricând.

Funcții utile pentru un plus de confort și securitate

Listele de verificare care ajută la activitățile care se desfășoară pentru prima dată sau doar rareori sunt deosebit de utile pentru cei novici și oferă ghiduri pas cu pas prin acțiunile individuale. Aplicația Hymer Connect poate depinde și de securitate, deoarece trimite notificări push despre starea sistemului de blocare centrală, de exemplu, sau vă avertizează dacă frigiderul nu a fost închis corect. De asemenea, sunt disponibile informații standard, cum ar fi atunci când nivelul de apă dulce este scăzut sau nivelul bateriei este critic. Mai mult, linia de asistență Hymer Service poate fi contactată în mod convenabil și din aplicație.

Gata pentru autovehiculul viitorului și deschisă la completări

Comenzi inteligente în camera de zi și informații complete despre vehicul dintr-o privire – pe viitor, aceste caracteristici vor fi disponibile exclusiv pentru Hymer B-Class MasterLine și vor fi disponibile standard începând cu anul modelului 2022 încoace. Începând cu februarie 2021, va fi posibilă modernizarea modelelor MasterLine selectate începând cu anul model 2020, cu hardware și software. Începând cu această dată, aplicația Hymer Connect va fi, de asemenea, gata de descărcare gratuită în Apple App Store și Google Play Store.

Cu toate acestea, această gamă de caracteristici este doar începutul aplicației Hymer Connect. În viitor, adaptarea și integrarea componentelor care au fost certificate de Hymer Original Parts vor fi jocuri pentru copii. Serviciile bazate pe locație vor fi, de asemenea, adăugate treptat la aplicație, inclusiv afișarea și reprezentarea punctelor de interes sau a partenerilor de servicii și a distribuitorilor din apropiere. Există, de asemenea, planuri de adăugare a serviciilor de camping îmbunătățite, inclusiv posibilitatea de a rezerva în mod convenabil un teren sau de a închiria un vehicul de agrement, de exemplu.

RVTravel.eu – travel | motorhome | Romania

Toate materialele și combinațiile comune folosite la construcția autorulotelor

Susține și tu proiectul independent RVTravel printr-o donație PayPal sau direct prin Revolut la nr. de telefon 0746 840 857