12.06.2024

ARC a fost prezentă la a 45-a întâlnire ECF care a avut loc la Utrecht | Olanda

Atmosferă pozitivă la reuniunea anuală a ECF din Utrecht | Olanda. ARC (Asociația Română de Caravaning) a participat la a 45-a întâlnire a EFC.

foto@MarianMocanu.ro

Federația Europeană a Caravanelor (ECF) a organizat cea de-a 45-a Adunare Generală Anuală și cea de-a 28-a Reuniune a Industriei Europene a Vehiculelor de Agrement (MELVI) în orașul olandez Utrecht, în 12 mai. Deși anul 2022 a fost un an dificil pentru industrie din cauza provocărilor din lanțul de aprovizionare, a existat o vibrație pozitivă în rândul celor 140 de participanți.

foto@MarianMocanu.ro
foto@MarianMocanu.ro
Troy James (vicepreședinte senior la Thor Industries) / foto@MarianMocanu.ro

Liderii din industria de caravaning s-au reunit în Olanda pentru a trece în revistă anul trecut în ceea ce privește cifrele de vânzări și de producție, dar mai ales pentru a privi spre viitorul apropiat și îndepărtat. Găzduiți de asociația olandeză a industriei de caravaning KCI, o varietate de vorbitori din întreaga Europă – și chiar din Statele Unite – și-au prezentat punctul de vedere cu privire la peisajul actual și viitor al caravaningului. În timpul adunării generale, ECF a precizat că problemele lanțului de aprovizionare apărute în ultimii ani au început să se estompeze în primul trimestru al anului 2023, iar cifrele de producție sunt acum în mod clar în creștere, la nivelurile de dinaintea pandemiei. În plus, ECF a urat bun venit asociațiilor naționale de caravaning din Danemarca și România ca doi noi membri, care se alătură celorlalte 14 țări membre.

ARC 
România a fost admisă ca nou membru cu drepturi depline în ECF. ARC a fost reprezentată la Utrecht de Liviu Gal, Președinte și Marian Mocanu, Secretar General al Asociației. În discursul de prezentare a ARC, Liviu Gal a fost aplaudat la scenă deschisă de toată asistența și au fost primite multe încurajări din partea participanților.

foto@MarianMocanu.ro
foto@MarianMocanu.ro
foto@MarianMocanu.ro
Liviu Gal, Președinte ARC / foto@MarianMocanu.ro

SUA vs Europa
Pentru producătorii de autorulote și rulote, sustenabilitatea este un subiect important, în special în ceea ce privește viitorul standard de emisii Euro7 și creșterea numărului de combustibili alternativi. Membrii consiliului de administrație al ECF au prezentat mai multe detalii despre aceste aspecte și despre eforturile lor de a influența procesul decizional al UE, pe aceste subiecte, precum și despre propunerea de creștere a greutății maxime a autorulotelor la 4.250 de kilograme pentru posesorii permisului de conducere B. După o pauză de cafea, adunarea generală pentru membrii ECF s-a transformat în „MELVI”, dând startul cu informații atât din partea lui Troy James (vicepreședinte senior la Thor Industries), cât și a lui Alexander Leopold (CEO la Erwin Hymer Group, deținut de Thor). Aceștia au condus audiența în toate diferențele dintre piața de autorulote și caravane din SUA și cea europeană, iar cei doi au analizat îndeaproape modul în care producătorii de pe ambele continente colaborează în prezent și cum vor face acest lucru în viitorul apropiat.

Alexander Leopold (CEO la Thor-owned Erwin Hymer Group) & Troy James (vicepreședinte senior la Thor Industries) / foto@MarianMocanu.ro

Promovarea industriei
Alexander Wottrich, co-director executiv al Grupului Truma și nepot al fondatorului companiei, și-a împărtășit opiniile cu privire la inovațiile tehnice pentru autorulote și rulote, indiferent dacă sunt sau nu determinate de legislația UE.

Alexander Wottrich, co-CEO la Truma Group / foto@MarianMocanu.ro

Înainte de pauza de prânz, olandezul Berry Helming a abordat filozofia din spatele companiei sale Henk Pen Caravans, pe care a achiziționat-o în calitate de coproprietar în 2019 și care este acum unul dintre cei mai mari comercianți cu amănuntul de caravaning din Olanda.

Berry Helming-Henk Pen Caravans / foto@MarianMocanu.ro

Norbert van Noesel, membru al consiliului de administrație al KCI și director de marketing al Thetford, a prezentat eforturile de promovare ale asociației olandeze a industriei privind promovarea campingului – inclusiv cu propriul serial TV, urmat de cercetătorul de tendințe Adjied Bakas.

Norbert van Noesel – Membru al consiliului de administrație al KCI și director de marketing la Thetford / foto@MarianMocanu.ro

Profesorul universitar Carlo van de Weijer și-a prezentat punctul de vedere cu privire la mobilitatea recreativă durabilă, concentrându-se în special pe viteza de adoptare a vehiculelor electrice în Europa și chiar la nivel mondial.

Profesorul universitar Carlo van de Weijer / foto@MarianMocanu.ro

Ultimul vorbitor al zilei la MELVI a fost Stan Stolwerk, director al NKC, asociația olandeză care reunește peste 65.000 de proprietari de rulote. Acest lucru face ca NKC să fie cea mai mare organizație de acest tip din întreaga Europă, iar Stolwerk își asumă un rol proeminent în ceea ce privește sustenabilitatea și cooperarea cu producătorii și alți furnizori.

Stan Stolwerk, director NKC / foto@MarianMocanu.ro

Utrecht, Țările de Jos
Locul de desfășurare a reuniunilor ECF, Jaarbeurs din Utrecht, nu a fost ales la întâmplare de către gazdele KCI. Reprezentanții industriei olandeze își organizează anual aici, în luna octombrie, târgul comercial, la care participă, în medie, aproximativ 40 000 de vizitatori pe parcursul a 5 zile de expoziție. Chiar lângă centrul istoric al orașului, cu canalele sale și arhitectura medievală caracteristică, combinată cu arta contemporană și clădirile înalte, a oferit o ocazie excelentă de a explora orașul. Și mulți dintre participanți și partenerii lor au făcut-o.

RVTravel.eu – travel | motorhome | Romania

SALONUL NAUTIC INTERNAȚIONAL BUCUREȘTI – CARAVAN, MOTORHOME & ADVENTURE

Susține și tu proiectul independent RVTravel printr-o donație PayPal sau direct prin Revolut la nr. de telefon 0746 840 857