21.05.2024

Austria se redeschide treptat, inclusiv pentru turismul cu autorulota

Guvernul austriac și statele federale au fost nevoite să impună un lockdown național pentru 20 de zile începând cu data de 19 noiembrie 2021 pentru a reduce numărul de infecții în Austria și pentru a preveni supraîncărcarea sistemului de sănătate.
După un sezon de vară de succes, industria turismului și agrementului, gastronomia, tour-operatorii, întreaga industrie a fost închisă. Măsurile luate au efect, s-a redus semnificativ numărul de infecții, iar rata de vaccinare a crescut.
Drept urmare, lockdown-ul la nivel național pentru vaccinați și trecuți prin boală se încheie pe 12 decembrie 2021 și se vor lua măsuri de deschidere atente, adaptate la nivel regional.
Austria începe astfel treptat sezonul de iarnă. Călătoriile turistice sunt posibile din 12 decembrie 2021 în Tirol, Vorarlberg și Burgenland. Statele federale Salzburg, Stiria, Carintia și Austria Inferioară vor urma pe 17 decembrie 2021 cu deschiderea hotelurilor și restaurantelor. În Austria Superioară, lockdown-ul se încheie pe 17 decembrie 2021, iar Viena se redeschide turismului pe 20 decembrie 2021.
Deschiderile sunt realizate cu măsuri de siguranță bine gândite, care se concentrează pe bunăstarea și sănătatea oaspeților și angajaților și permit o vacanță relaxantă.

Detaliile măsurilor sunt actualizate pe măsură ce le aflăm aici: www.austria.info/ro/informatii-practice/siguranta

Declarație Lisa Weddig, CEO Austrian National Tourist Office

„ Austria a luat o măsură dură, dar eficientă, prin lockdown-ul de 20 de zile. Rata de infectare a putut fi redusă semnificativ în acest fel. Lockdown-ul la nivel național se poate încheia așa cum s-a promis pe 12 decembrie 2021. Odată cu deschiderile treptate, se iau în considerare situațiile diferită la nivel regional. Aceasta înseamnă că turismul înainte de Crăciun este posibil mai devreme în anumite state federale decât în altele. Aceste reglementări au fost stabilite cu grijă și atenție. Oaspeții și partenerii noștri internaționali se pot pregăti acum pentru călătorii. Intrăm acum în sezonul de iarnă cu planul de deschidere treptată, reguli clare de siguranță și, mai ales, cu un simț înalt al responsabilității gazdelor noastre.
Din perspectiva de astăzi, călătoriile turistice în toată Austria vor fi posibile începând cu 20 decembrie 2021. Desigur, toate reglementările aplicabile sunt disponibile pe canalele noastre internaționale și suntem bucuroși să fim persoana de contact pentru întrebări și informații suplimentare.“

RVTravel.eu – travel | motorhome | Romania

Convenția Anuală de Caravaning România, ediția a 2-a

Susține și tu proiectul independent RVTravel printr-o donație PayPal sau direct prin Revolut la nr. de telefon 0746 840 857