24.07.2024

Autocaravana full electrică de la Vittra – un proiect futuristic

Vittra este o echipă internațională de profesioniști care lucrează în diferite sectoare, al cărei obiectiv este de a produce prima autorulota din lume folosind tehnologii avansate deja disponibile în alte industrii (în special cea aerospațială).

Vehiculul va deveni nu numai cea mai avansată autorulotă de pe piața mondială – fiind complet electrică și construită pe o structură autoportantă realizată din materiale compozite ușoare, ci și prima care va deveni un bun valoros pentru proprietarii săi: având un acoperiș fotovoltaic și o baterie foarte mare, vehiculul va putea produce și stoca o cantitate uriașă de energie pe care proprietarii o pot folosi pentru aplicații V2X.

Randamentul economic al investiției, pentru proprietarul care achiziționează una dintre autorulotele noastre, a devenit și mai clar odată cu creșterea prețului energiei la nivel mondial începând de anul trecut” declară cei de la Vittra.

Astfel, autorulota Vittra RV își propune să producă aproape toată energia de care are nevoie pentru a se deplasa și pentru a campa atunci când călătorește, dar va susține, de asemenea, consumul zilnic de energie al proprietarilor în restul anului.

De fapt, proprietarii pot conecta vehicolul la casa lor pentru a alimenta gratuit, sau își pot reîncărca gratuit celelalte vehicule electrice cu ajutorul acestuia; sau își pot conecta autocarul la rețea pentru V2G, cu efecte pozitive pentru colectivitate.

După cum se arată în videoclipurile de prezentare de pe YouTube:

În plus, interiorul autorulotei va avea până la 6 paturi de dimensiuni normale și mobilier rezidențial și electrocasnice pentru o adevărată „senzație de casă”.

Mai multe infotmații pe www.vittrarv.com

Despre Caravan Motorhome & Adventure 2022 cu Liviu Gal

Susține și tu proiectul independent RVTravel printr-o donație PayPal sau direct prin Revolut la nr. de telefon 0746 840 857