16.04.2024

Autorulotă supraocupată a fost lovită de un camion în Germania

Autorulotă supraocupată cu 7 pasageri, a fost lovită de un camion în Germania pe A9.

Foto ©: NEWS5 / Merzbach

Luni dimineață, 16.09.2019, s-a produs un accident pe A9 în zona orașului Sophienberg, (districtul Bayreuth) din Germania. O tânăra șoferița de 26 ani din Lituania, care conducea un motorhome, a trebuit să reducă viteza până la 60 km/h din cauza traficului aglomerat de pe autostradă, moment în care a fost acroșată de un camion care venea cu viteză din spate. Șoferul camionului, în vârstă de 31 de ani nu a observat autorulota și a acroșat-o. Din cauza gabaritului mare al camionului autorulota a fost aruncată în parapetul central și de acolo s-a răsturnat pe o parte, blocând întreaga autostradă.

În motorhome se aflau 7 ocupanți care au fost grav răniți și au fost transportați cu elicopterul la spital. Șoferul camionului a suferit doar o sperietura.

Camionul a suferit pagube de 15.000 euro iar autorulota, în valoare de 10.000 euro a fost distrusă complet. Potrivit poliției, parapetul a suferit o daună de 4000 euro.

Autostrada A9 a fost închisă timp de o oră pentru măsurători și cercetări.

S-a format un coloană de 10 km care s-a dizolvat abia în jurul prânzului (accidentul având loc la 5 dimineața).

Șoferița autorulotei trebuie să plătească o amendă pentru că circula cu o mașină supraîncărcată, cu mai multe persoane decât era trecut în acte autorulotra.

Și în cazul călătoriilor cu autorulota trebuie respectate numarul de persoane pentru care este omologată autorulota. Chiar dacă autorulota este mai mare decât un autoturism, nu înseamnă că se pot transporta mai multe persoane decât sunt trecute în acte.

Oare firmele de închirieri autorulote din România cum controlează numărul de pasageri dintr-o autorulotă închiriată către clienți?

Sursa: https://www.frankenpost.de

RVTravel.eu – travel | motorhome | Romania

Ultimul Bolero la Vama Veche

Susține și tu proiectul independent RVTravel printr-o donație PayPal sau direct prin Revolut la nr. de telefon 0746 840 857