22.07.2024

Autorulotele forțate să campeze până la noi ordine în Franța

Miercuri, 28 octombrie 2020, președintele Franței, Emmanuel Macron a prezentat noile măsuri de acțiune împotriva celui de-al doilea val al epidemiei Covid-19. Turiștii cu autorulotele, ca toți francezii, sunt chemați să revină acasă până joi, 29 octombrie, la miezul nopții. Cei care sunt plecați în deplasări cu aurorulotele sau rulotele li se acordă termen până la sfârșitul weekendului pentru a se întoarce acasă.

În Franța va intra în vigoare un nou blocaj la nivel național în noaptea de joi (29 octombrie) până vineri. „Rămâneți cât mai mult acasă, respectați regulile”, a spus Emmanuel Macron.

Noi restrângeri pentru autorulote

Pentru autorulote, ca și pentru toți francezii, călătoria este, prin urmare, interzisă, cu excepția cazului în care există o motivație bine întemeiată. Aceasta include în mod evident orice tip de călătorie dintr-o regiune în alta. Se anunță o toleranță în weekend, pentru cei care se întorc din vacanță. O atenție deosebită este necesară tuturor celor care sunt mai vulnerabili la boală. „Pentru persoanele peste 70 de ani, cer o vigilență sporită.” Acest anunț pune capăt oricărui plan de călătorie în noiembrie pentru turiștii francezi.

Autoizolarea în campere?

La fel ca în primul blocaj, se așteptă ca un număr mare de camperiști să petreacă această nouă perioadă de blocare în autorulotele lor. Sunt trei categorii acceptate pentru a locui în autorulote:

  • Cei care locuiesc pe tot parcursul anului în autorulota lor și nu au altă reședință
  • Cei care folosesc autorulota pentru munca lor
  • Cei care dintr-un anumit motiv (medical de exemplu) nu se pot întoarce acasă

Pentru ei, situația ar trebui să fie aceeași cu cea din primăvara anului trecut: nu există reglementări care privesc în mod direct vehiculele de agrement, autoritățile locale vor lua decizii de la caz la caz. Încurajăm aceste autorulote să vină în fața municipalităților sau să găsească terenuri private unde să se poată campa în siguranță.

Zonele de campare și campingurile vor rămâne deschise, potrivit Le Parisien

Un articol din Le Parisien sugerează totuși că zonele de rulote și campingurile ar putea rămâne deschise. „Campinguri și parcuri pentru rulote sau vehicule de agrement vor rămâne deschise atunci când acestea constituie un domiciliu obișnuit pentru persoanele care locuiesc acolo.”(Citiți articolul din Le Parisien)

Intreg articolul aici.

RVTravel.eu – travel | motorhome | Romania

Impresii “la cald” despre Convenția Anuală de Caravaning ediția a 3-a

Susține și tu proiectul independent RVTravel printr-o donație PayPal sau direct prin Revolut la nr. de telefon 0746 840 857