22.07.2024

Bulgaria. Patru noi Camperstop-uri au fost construite de către Municipalitatea Burgas

Municipalitatea din Burgas s-a lăudat cu punerea în funcțiune a patru Camperstop-uri pentru rulote și autorulote. Acestea sunt situate în zonele Chengene, Kraimorie, Sarafovo și Vetren.

Rulotiștii și camperiștii care ajung de acum în zona Burgas din Bulgaria, au 4 noi locuri unde pot înnopta în siguranță în zonă. Municipalitatea Burgas a publicat pe website-ul său știrea că au construit și pus în funcțiune patru locuri din oraș pentru înnoptări de rulote și autorulote. Titlul original al anunțului din partea municipalității este „Burgas este inclus pe harta internațională pentru zonele de camping”. Cu toate acestea, nu clarifică câteva selecții importante pentru locuri. Prin urmare, cei de la Camping.bg solicită mai multe informații despre locația exactă a Camperstop-urilor, facilitățile oferite, condițiile de utilizare a acestora etc. 

„Burgas devine parte a hărții internaționale pentru zonele de camping. Conform ideii primarului Dimitar Nikolov, 4 astfel de locații au fost deja stabilite pe teritoriul orașului – portul din districtul Sarafovo, districtul Mineralni Bani, portul de pescuit Chengene Skele și docul pentru bărci Kraimorie. 15 locuri de campare pentru rulote sau autorulote care pot parca în zona prevăzută pentru acest lucru în cartierul Mineralni Bani. În celelalte zone sunt marcate între 8 și 10 locuri de parcare. De asemenea, locurile de parcare pot acomoda și rulote sau autorulote mai lungi.

Noile zone vor avea electricitate, apă, internet. Este important să rețineți că toți turiștii de acolo sunt „bineveniți” împreună cu animalele lor de companie. Este oferit accesul și pentru persoanele cu dizabilități.

Un avantaj incontestabil sunt restaurantele din apropiere și priveliștile pitorești. Dacă vă plac aventurile cu bicicletele, nu ratați noile zone pentru sezon. Noile locații sunt deja incluse în harta internațională pentru camper.

Parcare pentru bărci Camperstop „Schela Chengene” – cu o capacitate de 10 locuri de campare, este situată pe teritoriul unui doc de navă protejat „Schela Chengene”, în Ribarsko Selishte, lângă Complexul Cultural și Turistic „Schela Chengene”. Complexul are case de expoziții care spun povestea pescarilor. Vizitatorii pot vedea ancore, vâsle, plase, articole de pescuit mici și multe altele, iar oaspeții pot viziona, de asemenea, demonstrații ale ambarcațiunilor de pescuit, cum ar fi pescuitul la plasă. Complexul include, de asemenea, un club, o cafenea, un restaurant, o sală multifuncțională pentru expoziții și evenimente, un spațiu de parc și un loc de joacă pentru copii.

Se poate închiria o barcă pentru o plimbare în golf sau o barcă spre insula Sf. Anastasia. Există o sursă de energie electrică și apă, locul oferă și posibilitatea de a curăța toaletele chimice.

Kraimorie Caravan Boat Parking – cu o capacitate de 5 locuri de campare, este situat pe teritoriul Kraimorie Protected Boat Parking, districtul Kraimorie, Burgas, lângă plaja centrală Kraimorie și la 5 minute de mers pe jos de centrul cartierului.

Există curent electric și apă. Locul oferă, de asemenea, posibilitatea de a curăța toaletele chimice.

Portul de pescuit Camperstop Sarafovo – cu o capacitate de 8 locuri de campare, este situat pe teritoriul portului de pescuit Sarafovo, la 5 minute de mers pe jos de centru și de plajă. La portul de pescuit există o parcare publică pentru biciclete, de unde puteți închiria o bicicletă. Există o pistă de coastă pentru biciclete care face legătura între port și centrul Burgasului și transportul public convenabil.

Există curent electric și apă. Locul oferă, de asemenea, posibilitatea de a curăța toaletele chimice.

Camperstop SOC „Vetren”– cu o capacitate de 15 locuri d ecampare, se află la 15 km de Burgas. Este situat pe un teritoriu de 4 hecare, are 10 locuri individuale pentru camper. Este echipat cu electricitate și apă. În cadrul Centrului Sportiv „Vetren”, care are o piscină, un teren de fotbal acoperit și o parte a hotelului. La câțiva metri se află un magazin alimentar. În apropiere se află fântâna activă „Kalimaritsa”, care datează din epoca romană. Complexul turistic „Akve Khalide” poate fi văzut baia restaurată a lui Suleiman Magnificul, săpături arheologice datând din diferite epoci. Complexul are o cafenea și un magazin de suveniruri, loc de joacă pentru copii, precum și amenajat și transformat într-un loc plăcut pentru spațiul parcului de recreere. În timpul sezonului estival, Parcul Mineralni Bani este un loc ideal pentru un picnic cu familia. Există un loc de joacă mare pentru copii, un teren de tenis și un grătar cu foișoare.

Autoritățile din Bulgaria ajută caravaningul din țara vecină, prin implicarea directă în construirea de facilități de înnoptare pentru turiștii cu rulotele sau autorulotele.

Dacă autoritățile locare din România ar înțelege avantajele unor asemenea investiții (care nu sunt enorme – vezi cazul investiției Primăriei Jurilovca) ar avea mult de câștigat pe plan local. Inclusiv comunitatea locală ar avea de câștigat iar zona s-ar putea dezvolta. Dar în România e mai ușor să închizi, să interzici accesul la zone cu potențial turistic pentru rulote și autorulote decât să fie găsite soluții.

Sursa: Camping.bg

Foto: Municipalitatea Burgas

RVTravel.eu – travel | motorhome | Romania

Doctor Caravan din Cluj-Napoca și-a extins spațiul de service

Susține și tu proiectul independent RVTravel printr-o donație PayPal sau direct prin Revolut la nr. de telefon 0746 840 857