19.04.2024

BVCD ia atitudine: „Fără interdicții pentru călătoria cu autorulota în campinguri!”

Asociația Federală a Industriei Germane de Camping (BVCD) respinge diversele interdicții din Germania cu privire la călătoriile cu autorulotele și solicită reglementări practice la nivel național.

BVCD apreciază măsurile luate de guvernul german cu privire la reducerea riscului de răspândire a virulului și salută prevenirea protecției sănătății populației, dar totodată pune în discuție formele individuale de turism în funcție de riscul de transmisie. Cu alte cuvinte, turismul cu autorulota poate fi unul mult mai sigur față de turismul clasic de hotel sau pensiune.

„Regulile și interdicțiile ar trebui în special înăsprite sau aplicate acolo unde sunt punctele fierbinți reale, iar acestea nu pot fi demonstrate în site-urile campingurilor din Germania!”, spune Christian Günther, Director general al asociației germane BVCD. Buletinul epidemiologic 38/2020 al Institutului Robert Koch nu relevă niciun caz în campinguri.

Distanța solicitată de regula AHA poate fi menținută la parcelele din camping și a caselor mobile, prin reglementările legale corespunzătoare, precum și reglementările privind protecția împotriva incendiilor din statele federale. Mai mult, atât călătoria cât și cazarea are loc în mijloace individuale de transport (autorulote/rulote) iar clădirile sanitare au fost dezvoltate în cadrul conceptelor de igienă.

Datorită blocării și interdicțiilor de călătorie din primăvară, industria de caravaning din Germania a pierdut deja o cincime din rezultatele sale anuale, pierderile ulterioare datorate interdicțiilor de cazare reînnoite nu pot fi excluse și totuși au existat raze de speranță în perioadele întunecate: în iulie a acestui an, industria germană de camping a stabilit un record de 8,57 milioane raportați înnoptările într-o lună – în ciuda pandemiei de coroana! Campingurile germane nu au devenit puncte fierbinți corona. „Campingul este în prezent una dintre cele mai sigure forme de vacanță, iar campingurile controlează în mod exemplar provocările la care sunt expuse de această pandemie” afirmă Günther.

Sursa: http://www.campingplatz-deutschland.de

RVTravel.eu – travel | motorhome | Romania

Nemți cu motorhome în România – “Așa ceva nu am întâlnit nicăieri”

Susține și tu proiectul independent RVTravel printr-o donație PayPal sau direct prin Revolut la nr. de telefon 0746 840 857