24.07.2024

BVCD și DFV: scrisoare deschisă comună către cancelarul Merkel

Asociația Federală a Industriei Campingurilor din Germania și Asociația Germană a Caselor de Vacanță se adresează cancelarului federal printr-o scrisoare deschisă comună. În scrisoare, asociațiile comentează afirmațiile recent făcute de Merkel conform cărora termenul „vacanță cu contact redus” este înșelător în ceea ce privește apartamentele de vacanță și vacanțele în camping.  

În timpul întrebărilor din cadrul conferinței de presă, cancelarul german a afirmat că termenul „vacanță cu contact redus” ar fi înșelător, deoarece familiile ar avea alte contacte în vacanță. Ambele asociații explică cum arată vacanța cu contact redus în camping sau în casa de vacanță.

Turismul de camping nu este un factor pandemic. Chiar și sosirea oaspeților are loc individual în propriul vehicul. După rezervarea prealabilă pe Internet, check-in-ul poate fi făcut fără contact: Recunoașterea electronică a plăcuțelor de înmatriculare oferă acces automat la locul de parcare pentru camping pentru autorulote. Standul respectiv sau unitatea rezidențială sunt utilizate individual, iar distanțele sunt deja specificate prin reglementări de construcție și măsuri de protecție împotriva incendiilor. Zonele sanitare comune au cabine individuale și concepte de ventilație adecvate. Mobilitatea în instalație sau în complexul de clădiri în sine poate fi garantată la fel de sigură ca și în zona exterioară a grădinilor zoologice și în zona interioară a comerțului cu amănuntul.

„Vara trecută, când lucrurile deveneau mai stricte în destinațiile de vacanță din Germania, am văzut cum se comportau disciplinate și responsabile. Datorită conceptelor de igienă și ajustărilor în procesul operațional, o vacanță cu puține contacte a fost posibilă mult timp în practică. Companiile din industriile noastre au fost închise din noiembrie 2020 și în mod demonstrabil nu au contribuit la numărul de infecții în timpul iernii și la creșterea actuală. Nu putem înțelege de ce conceptele de protecție și igienă ale companiilor noastre membre sunt ignorate în discuțiile în curs. Dar vedem consecințele negative ale interdicției noastre de cinci luni asupra profesiei”, adaugă președintele BVCD, Dr. Gunter Riechey.

Nu este diferit în zona apartamentelor de vacanță: familiile nu fac nimic altceva în vacanțele în casele de vacanță decât acasă, doar că se află în Pădurea Neagră, în landul Lüneburg sau în Frisia de Est și au mai puține opțiuni de contact decât acasă, se scrie în scrisoare. Oaspeții rezervă și plătesc online, își împachetează valizele în mașina proprie, cumpără provizii în prealabil în supermarketul local, ridică cheia din seif la casa de vacanță și deblochează ușa casei lor de vacanță curățate și dezinfectate. Îți petreci zilele în aer curat, pe plajă și la munte, te bucuri de serile de joc cu pizza lângă șemineu, îți reîncarci bateriile cu impresii noi, ai timp unul pentru celălalt, poți lăsa stresul psihologic în urmă și rămâi pentru tine.Familiile disperate apelează din ce în ce mai mult la asociații, deoarece au nevoie urgentă de o schimbare de scenă. Asociațiile nu văd pericolul ca noile constelații să se formeze la destinația de vacanță. Familiile ar presupune că nu ar mai fi conștienți de responsabilitatea lor dacă își vor schimba locația, că vor căuta contactul cu alte familii în vacanță în timpul unei pandemii pentru a se distra.

Dar, odată cu creșterea presiunii psihologice, intenția de vacanță este diferită – că au căutat contacte cu alte familii în vacanță în timpul unei pandemii pentru a se distra. „De luni de zile, familiile au respectat toate regulile cu multă energie, având povara biroului la domiciliu, educației la domiciliu și îngrijirii copiilor și văzându-se la limita forței lor după luni de închidere. Trebuie să ieșiți, aveți nevoie de o schimbare de peisaj și de decor pentru a vă recupera și a redobândi puterea mentală”, spune președintele DFV, Göran Holst.

RKI a confirmat, de asemenea, că majoritatea infecțiilor au loc în sectorul privat, în timp ce există un risc foarte scăzut de infecție cu înnoptări turistice. Sărbătorile de Paște acasă cu o multitudine de opțiuni de contact ar trebui, prin urmare, să reprezinte un risc mai mare decât o vacanță de Paște cu temperaturi de primăvară la mare.

Potrivit unui sondaj realizat de Institutul Ifo în februarie, sectoarele care au fost afectate de blocare cel mai mult și mai extensiv prezintă un risc disproporționat de mare de insolvență. Unitățile de cazare se află pe locul doi – informează printr-un comunicat de presă remis azi de BVCD – Asociația Federală a Industriei Campingurilor din Germania.

Foto: BVCD – Asociația Federală a Industriei Campingurilor din Germania

RVTravel.eu – travel | motorhome | Romania

Tipuri de materiale folosite la conversiile de camper vanuri

Susține și tu proiectul independent RVTravel printr-o donație PayPal sau direct prin Revolut la nr. de telefon 0746 840 857