19.05.2024

Camping.bg se implică în domeniul turismului din Bulgaria

Portalul bulgar de camping și caravaning www.camping.bg se implică în modificările legislative cu privre la clasificările spațiilor de cazare.

Camping.bg a prezentat o scrisoare adresată Ministerului Turismului din Bulgaria cu privire la proiectul de ordonanță care reglementează clasificările pentru unitățile de cazare și catering, procedura de determinare a categoriei, precum și condițiile și procedura de înregistrare a spațiilor de cazare din țara vecină. Termenul limită pentru depunerea avizelor privind proiectul de ordonanță a fost 23.04.2020.
„Opinia noastră a fost în acord cu proprietarii și administratorii mai multor campinguri bulgare, precum și cu cei care sunt în proces de construire a unui spațiu de cazare și apoi de clasificare. Acesta susține o reducere a cerințelor pentru campingurile de categoria 1 stea și diferențiază între campingurile de 2 și 3 stele. Considerăm că, campingurile de 1 stea ar trebui să ofere condiții de bază – igienă, securitate, confort, etc., în timp ce campingurile de 3 stele ar trebui să fie aproape de categoria de lux sau așa-numita categorie glamping” ne spune Veselin Valev de la Camping.bg

Vaselin Valev - foto: Marian Mocanu
Vaselin Valev – foto: Marian Mocanu

Spicuim câteva propuneri de modificări făcute de Camping.bg către Ministerul Turismului:

  • Intrare cu bariera și securitate – pentru a modifica regula nu este întotdeauna nevoie de barieră, ar putea fi o ușă. Pentru a clarifica „paza” nu înseamnă întotdeauna un agent de pază plătit, ci ar putea fi doar un sistem de securitate prin camere de supraveghere.
  • Parcarea mașinii înainte de bariera – se propune ca parcarea să poată fi în interiorul campingului.
  • Locurile de campare marcate – la campingurile de 1 stea să fie excluse marcarea pitch-urilor – teritoriul lor nu este nevoie să aibă locuri de camping marcate.
  • Clădirile sanitare trebuie să fie la minim 15 metri de cele mai apropiate locuri de campare – propunerea urmează să fie schimbate de la 15 la 5 metri.
  • Magazine non-stop, magazine pentru ziare, articole sportive și articole de uz casnic – pentru a fi schimbate în magazine doar pentru produse alimentare și pentru produsele de bază.
  • Computer – pentru a fi schimbat în „Wi-Fi”, dar nu este necesar pentru campingurile de 1 stea.
  • Cerințe pentru uniforme și ecusoane ale personalului – să fie excluse pentru campingurile de 1 stea.
  • Toaletele gratuite – trebuie clarificat faptul că toaletele sunt gratuite doar pentru clienții campingului.

Procedura pentru adoptarea noului act de reglementare a fost inițiată de Ministerul Turismului din Bulgaria în 2019. Acum, actul de reglementare a turismului este completat de noi texte din 2020 în Legea turismului în Bulgaria.
Noua ordonanță va abroga actuala ordonanță privind clasificarea unităților de cazare și divertisment care a fost adoptată în 2015.

Sursa: https://camping.bg

RVTravel.eu – travel | motorhome | Romania

Doi bucureșteni sunt izolați în camper în Spania

Susține și tu proiectul independent RVTravel printr-o donație PayPal sau direct prin Revolut la nr. de telefon 0746 840 857