23.04.2024

”Campsites in Romania” la Caravan Salon Dusseldorf

A doua firmă din România prezentă cu stand la Caravan Salon – ”Campsites in Romania”.

“La început a fost un vis, căci participarea ca expozant la cel mai mare târg de profil al lumii presupune și costuri pe măsură.”

Zile întregi îți sunt necesare să vizitezi cei 214,000 metri pătrați de suprafață expozițională, să ajungi la toate cele 600 de branduri prezente și să urci în cât mai multe din cele 2,100 de vehicule recreaționale care încearcă să mulțumească toate gusturile și bugetele. Pe lângă acestea, turiștii găsesc accesoriile necesare, corturi și case mobile, propuneri de destinații de vacanță și camping în cele 13 hale și în spațiul expozițional exterior.

”Campsites in Romania” este a doua firmă participant la Caravan Salon după firma FIM Caravans, și au putut fi găsiți pe perioada Salonului, la standul E19 din Hala 7, cea dedicată turismului de camping.

“Caravan Salon este cea mai mare platformă din lume pentru profesioniștii domeniului, care pot stabili contacte și relaționa în acest mediu. În același timp, găzduiește organizatorii de vacanțe în camping și toată lumea își poate prezenta propunerea aici, atrăgând vizitatorii. Devine un obicei ca oaspeții noștri să se aștepte să găsească la expoziția lider din domeniului, tehnologii inovatoare de ultimă oră și să observe direcțiile spre care se îndreaptă industria caravaningului” declară Stefan Koschke, directorul salonului.

“Trebuie să mărturisim – CARAVAN SALON DÜSSELDORF este impresionantă. Am participat în ultimii ani la multe expoziții de profil, unele chiar de top, dar niciuna nu se poate compara cu aceasta. În afara programului expozițional, unde toate marile nume ale domeniului sunt prezente cu ultimele modele și realizări, show-uri speciale și zone ce atrag întreaga familie împânzesc Düsseldorf Exhibition Centre și sunt menite să umple orarul oricărui participant la târg” ne spune Dan Casandroiu de la  ”Campsites in Romania”.

Special – Sporturi la rulotă

“Sporturi la rulotă” a cunoscut o primă ediție anul acesta și reprezintă o expoziție specială. Aici au fost expuse echipamente și mijloace de transport destinate să completeze pasiunea de bază – rulotismul, fie că vorbim de sporturi de apă, ciclism, sporturi de iarnă sau alte hobby-uri. În fața halelor 15 și 16 numeroși producători și-au demonstrat ideile și au propus mijloace de petrecere a timpului liber – de la plăci de surf la motociclete de top.

StarterWorld – punctul de atracție pentru începători

Statisticile anilor trecuți au arătat că 35% din vizitatorii târgului sunt începători în ale rulotismului. Așa că organizatorii au pregătit pentru aceștia o zonă specială – StarterWorld – o zonă extrem de prietenoasă, acolo unde doritorii au putut să învețe și să descopere noi aspecte ale călătoriilor cu vehiculele recreaționale. Experții au oferit aici sfaturi și recomandări practice din domenii variate – de la alegerea tipului de vehicul la idei de călătorie. S-a răspuns unei mulțimi de întrebări dar au fost oferite și ședințe individuale de consiliere.

Caravan Center: Parcarea pentru vizitatori, transformată în cel mai mare camping din Europa

La Caravan Center (Großparkplatz P1) vizita la Caravan Salon devine cu adevărat o experiență unică. Până la urmă, este cea mai mare parcare de rulote din Europa – cel puțin pe durata Caravan Salon – putând găzdui nu mai puțin de 3,500 de echipaje. În timpul celor 10 zile de expoziție aici au fost în total între 60,000 și 70,000 înnoptări (nu au sosit încă cifrele oficiale, dar acestea sunt estimările preliminare ale organizatorilor) .

După programul obositor al salonului, Caravan Center a fost un permanent punct de întâlnire pentru comunitatea rulotistică, fiind laolaltă expozanți, vizitatori, jurnaliști și alți admiratori ai fenomenului. Mai mult, un mare cort de evenimente a găzduit spectacole cu muzică și distracție pe întraga perioadă. Pentru cei ce au vrut să profite de prezența la Dusseldorf pentru a vizita orașul, organizatorii au pus la dispoziție transport gratuit către și dinspre oraș până seara târziu.

”Campsites in Romania” la Caravan Salon

“La început a fost un vis, căci participarea ca expozant la cel mai mare târg de profil al lumii presupune și costuri pe măsură. Am reușit însă ca, după 5 ani de dezvoltare a ghidului ”Campsites in Romania”, să ne putem împlini această dorință, și să ne putem prezenta la această mare manifestare a rulotismului european. O considerăm ca o confirmare a traseului nostru dar și ca o recunoaștere a eforturilor depuse în ultimii ani. Acum, nu ne rămâne decât să ne dorim să revenim 🙂 ( și da, chiar vrem să revenim )” ne spune Oana Casandroiu de la  ”Campsites in Romania”.

Întreaga experiență trăită la Dusseldorf de Dan și Oana Casandroiu este descrisă pe larg în cel mai nou număr (22) al revistei ”Rulotism în România” – http://rulotism.ro/

Foto: Campsites in Romania

VANgabond.eu – travel | motorhome | Romania

https://www.rvtravel.eu/modificari-si-tendinte-aduse-modelelor-noi-de-autorulote-din-2020/

 

 

Susține și tu proiectul independent RVTravel printr-o donație PayPal sau direct prin Revolut la nr. de telefon 0746 840 857