12.06.2024

CARAVAN SALON Düsseldorf o poveste de succes de 60 de ani

CARAVAN SALON Düsseldorf este cel mai important târg din lume dedicat industriei de autorulote, rulote și echipamente de camping iar anul acesta aniversează 60 de ani

De când s-a desfășurat primul CARAVAN SALON în 1962 la Messe Essen, dezvoltarea celui mai important târg mondial de agrement mobil, care se desfășoară în permanență în Düsseldorf, a fost impresionant.
În 1962, 34.500 de vizitatori au participat la primul SALON CARAVAN, unde 61 de expozanți din opt țări au prezentat caravane și accesorii pe 15.000 de metri pătrați. CARAVAN SALON Düsseldorf a atras în 2019 peste 270.000 de pasionați de caravaning. Li s-au arătat autorulote și rulote, accesorii, componente de extensie, corturi și destinații de călătorie de către 645 de expozanți din 31 de țări, care au ocupat un spațiu de aproximativ 214.000 de metri pătrați în 13 săli și terenuri deschise. Aceste cifre record reflectă marele entuziasm pentru caravaning în societate. În condiții normale, o continuare a poveștii de succes ar fi putut fi așteptată în 2020, dar pandemia de Corona a pus frâna la cel mai important târg mondial pentru rulote și rulote.

Dar în 2020, CARAVAN SALON a fost, de asemenea, un mare succes, deși în condiții complet diferite. Anul trecut, a fost târgul cu cel mai mare număr de vizitatori din întreaga lume în cadrul pandemiei Corona. Un concept viabil de igienă, în strânsă cooperare cu autoritățile, cu o distanță minimă prescrisă de 1,5 m, utilizarea măștilor de față și a dozatoarelor de dezinfectare a mâinilor a fost necesară pentru desfășurarea târgului. În plus, numai un număr zilnic limitat de vizitatori ar putea fi admis după înregistrarea online prealabilă. În ciuda acestor restricții, cei 107.000 de vizitatori asigură rezultate foarte bune în vânzări și fețe satisfăcute în rândul expozanților participanți. Mai ales în aceste vremuri extraordinare, CARAVAN SALON și-a subliniat importanța specială ca o platformă indispensabilă de informare și vânzare.
„Încă de la început, CARAVAN SALON a fost conceput ca un eveniment de produse și inovații noi. Acum joacă acest rol nu numai pentru premierele noii generații de vehicule, ci și pentru toate inovațiile importante din industria furnizorilor și a accesoriilor. Acest lucru se reflectă și în creșterea bruscă a numărului de vizitatori profesioniști din întreaga lume, făcând din acest târg singurul eveniment internațional din industrie. CARAVAN SALON a fost și este cel mai important indicator pentru tendințele din industria caravanelor „, spune Stefan Koschke, director de proiect al CARAVAN SALON.

Hermann Pfaff, președintele Asociației Caravaning Industry: „Aceste cifre de vizitatori sunt un rezultat foarte bun în aceste condiții. Faptul că includ mulți nou-veniți și că vârsta medie a scăzut semnificativ arată că în prezent ne confruntăm cu un flux de clienți complet noi. Succesul evenimentului, cu toate acestea, nu se măsoară doar prin cifrele de prezență, ci mai ales prin ofertele de vânzări încheiate – și acestea au fost chiar mai mari decât în ​​anul record la nivel global. Adăugați la aceasta, feedbackul foarte util al clienților, pe care producătorii îl pot obține doar în acest mod la un târg comercial. Mai mult, schimbul de experți pe cea mai mare platformă B-2-B din industria noastră este extrem de valoros pentru expozanți. ”
Chiar și după 60 de ani, CARAVAN SALON este la fel de vital ca oricând. Arată despre ce vorbește industria, ce o va muta în viitor și unde se îndreaptă călătoria tehnic. Informează și distrează, aduce prieteni și concurenți împreună și devine astfel ceea ce a fost de șase decenii în urmă: o întâlnire numeroasă de familie și industrie și centrul lumii caravaningului mondial.
Cel de-al 60-lea CARAVAN SALON Düsseldorf va avea loc în perioada 27 august (ziua vizitatorilor și a mass-media) până la 5 septembrie 2021.

RVTravel.eu – travel | motorhome | Romania

Un sistem inovator face senzație în lumea autorulotelor: WM aquatec Biolite UV-LED

Susține și tu proiectul independent RVTravel printr-o donație PayPal sau direct prin Revolut la nr. de telefon 0746 840 857