23.04.2024

Caravaningul din România – statistica firmelor din industrie

Caravaningul din România – statistica firmelor din industrie. RVTravel.eu a realizat o statistică a firmelor din industria caravaningului. Rezultatele lasă de dorit.

În toate țările din Europa unde caravaningul reprezintă o forță, cu asociații profesionale, cu membri activi, cu firme care înțeleg rolul jurnalistului de specialitate, companiile au departamente de comnunicare care țin legătura cu media, jurnaliști, bloggeri, youtuberi, înțelegâng rolul acestora, se realizează statistici, anual, pentru a măsura fenomenul de caravaning.

RVTravel.eu a încercat realizarea unei asemenea statistici cu firmele de caravaning din România. Din 215 firme (de care avem noi cunoștință – nu avem confirmarea că toate sunt SRL – unele „business-uri” s-au dovedit a fi persoane fizice) care activează în domeniul caravaningului, au confirmat că există și funcționează un număr de 68 de firme din diverse domenii: camping, închirieri, service, dealeri, magazine de piese și accesorii, producători, proiectare campinguri, aplicație web, organizator.

Rezultă un procent de aproape 32% din firme care au avut timp/amabilitate să răspundă la email-ul trimis. Statistica firmelor pe județe și mărimea parcului de închirieri autorulote/rulote din România a fost trimisă pe email doar firmelor care au răspuns demersului nostru.

În județele Botoșani, Călărași, Giurgiu, Teleorman și Vaslui nu am găsit nici o firmă care să activeze în industria caravaningului, asta nu înseamnă că nu pot exista firme în aceste județe.

Informații au fost obținute pe baza datelor furnizate de către firmele care activează în industria caravaningului.

Din păcate nu putem să avem o situație mai clară a firmelor din industria caravaningului din România pentru că obținerea unor informații este foarte dificilă în țara noastră.

RVTravel.eu – travel | motorhome | Romania

Susține proiectul independent RVTravel.eu prin: https://paypal.me/RVTravelRomania Revolut: +40 746 840 857

Din ce în ce mai mulți producători renunță la participarea la târgurile din 2020

Susține și tu proiectul independent RVTravel printr-o donație PayPal sau direct prin Revolut la nr. de telefon 0746 840 857