12.06.2024

Fenomenul caselor mobile începe să prindă și în România

„Casa de vacanţă este mai accesibilă ca oricând! Şi mai mult decât atât, o putem lua cu noi fie că mergem la mare, fie că mergem la munte. Românii au început să vadă avantajele caselor mobile.”

În multe din călătoriile mele în Europa, am văzut cartiere întregi de case mobile. Este o soluție pentru a avea o vacanță vara, în principiu la mare.

Anul trecut am văzut una de vânzare la târg la Vitan.

„Ionel Grătianu, manager fabrică de case mobile: „Se creează campinguri sau unităţi de cazare în locurile unde ori nu ai voie să construieşti, ori nu merită şi atunci poţi să vii cu aceste case, să faci un cartier întreg de relaxare.”

O astfel de garsonieră mobilă poate adăposti până la şase oameni, într-o scurtă vacanţă. Amenajarea interiorului se face după specificaţiile clientului, iar la cheie, preţul final este de 15 mii de euro. Cine se descurcă doar cu câteva saltele întinse pe jos o poate cumpăra, însă, cu doar 10 mii de euro. De aproape patru ori mai ieftin decât o garsonieră din Capitală.

 Construcţia unei astfel de case durează, în medie, o lună. Iar la cererea clientului, pot fi folosite şi pe timp de iarnă.

Şi mai multă mobilitate oferă autorulotele. Dar la un preţ mai mare. De până la 50 de mii de euro.”

Întregul reportaj realizat de Observator TV aici.

Sursa: Observator TV

Susține și tu proiectul independent RVTravel printr-o donație PayPal sau direct prin Revolut la nr. de telefon 0746 840 857