21.05.2024

Cea de-a 60-a ediție a CARAVAN SALON DÜSSELDORF are rezultate excelente

Cea de-a 60-a ediție a CARAVAN SALON are rezultate excelente185.000 de vizitatori creează o atmosferă minunată la centrul expozițional de la Messe Dusselldorf, la cel mai mare târg de rulote și autorulote din Europa

La cea de-a 60-a ediție a CARAVAN SALON DÜSSELDORF, care s-a desfășurat din nou sub auspicii speciale din cauza actualei pandemii COVID, satisfacția a fost mare pentru toate părțile implicate după zece zile de expoziție. Messe Düsseldorf și Caravaning Industrie Verband e. V. (CIVD) trag o concluzie pozitivă. Afacerile de top, contactele remarcabile realizate cu fanii caravaningului și vizitatorii profesioniști, plus participanții foarte disciplinați au fost caracteristicile primului mare târg de interes general din Germania, care s-a încheiat duminică. Rezumând, Erhard Wienkamp, directorul general al Operative Trade Fair Business de la Messe Düsseldorf, a declarat: „Participarea de 185.000 de persoane a depășit în mod clar așteptările noastre. Cu această combinație unică de platformă de afaceri și festival de caravaning, CARAVAN SALON își confirmă poziția proeminentă în acest sector. Atmosfera în incinta târgului și în interiorul halei a fost una de înaltă ținută. De asemenea, suntem foarte bucuroși să constatăm că vizitatorii au aprobat din nou conceptul nostru de igienă dovedit.” Respectarea/monitorizarea regulilor VRT-rilor a funcționat bine, adaugă el, iar considerația reciprocă a tuturor persoanelor prezente în centrul expozițional a fost remarcabilă. Din nou, procentul de vizitatori înregistrați pentru prima dată a fost foarte mare, de 41%. 653 de expozanți din 31 de țări și-au prezentat inovațiile, noutățile și tendințele pentru sectorul de caravaning în 13 săli de expoziție și pe spațiul exterior.

foto©Bogdan Mitrea

Președintele CIVD, Hermann Pfaff, a fost, de asemenea, încântat de rezultatele salonului CARAVAN SALON: „La cea de-a 60-a aniversare, CARAVAN SALON s-a prezentat într-o formă excelentă, confirmându-și statutul de târg de top al industriei. În niciun alt loc nu poate fi văzută o gamă atât de largă de produse, atât de multe inovații și noutăți ca la Düsseldorf. Gamele prezentate vizitatorilor au fost nu numai versatile, informative și distractive, ci și puse în scenă în mod atractiv. În acest sens, este îmbucurător nu numai participarea ridicată în total, ci și faptul că tot mai mulți începători, precum și multe familii tinere au vizitat târgul. Caravaningul este forma de vacanță nr. 1 în trend în 2021 și în continuare. Călătoriile individuale, autosuficiente și flexibile au fost foarte mult „en vogue”, nu în ultimul rând de la pandemia COVID, dacă nu și înainte. Acest lucru înseamnă că mulți expozanți se întorc acasă cu carnetele de comenzi pline ca de puține ori înainte – și asta în toate categoriile de produse și clasele de vehicule. Pe scurt: CARAVAN SALON 2021 a fost un succes uriaș pentru toate părțile implicate – compania târgului, expozanții și vizitatorii.

La fel de încântați de rezultatele târgului au fost și expozanții de la CARAVAN SALON, care au raportat vânzări foarte bune.

foto©Bogdan Mitrea

Am călătorit la CARAVAN SALON din Düsseldorf cu mare nerăbdare. În acest an, am adus cu noi un număr deosebit de mare de inovații interesante întâlnindu-ne cu un răspuns copleșitor în rândul clienților noștri. În segmentul de rulote, modelul nostru de vârf de gamă Hobby Maxia este un adevărat magnet pentru clienți, la fel ca și ediția Excellent Edition care se adresează familiilor moderne. În segmentul de rulote, cererea pentru campervan-uricontinuă nestingherită, în timp ce modelul Optima De Luxe, parțial integrat, cu un nou design, se bucură de asemenea de un feedback foarte pozitiv. BEACHY-ul nostru expus pe nisipul de plajă este cu siguranță un punct culminant al târgului și, de asemenea, se bucură de un succes deosebit în rândul vizitatorilor. Atât în ceea ce privește afacerile, cât și în ceea ce privește acoperirea mediatică extinsă, CARAVAN SALON 2021 este un succes răsunător pentru noi„, a declarat directorul general al Hobby, Holger Schulz.

Dr. Holger Siebert, CEO al Eura Mobil GmbH și Trigano Deutschland KG, este foarte mulțumit de rezultatele obținute pentru toate cele opt mărci sub umbrela Trigano la Salonul Caravan Salon din acest an. „În ciuda faptului că producția în toate fabricile funcționează la capacitate maximă până în vara anului viitor, mulți clienți au reușit totuși să își comande vehiculul visat. Un aspect pozitiv de remarcat este faptul că clienții sunt informați cu privire la întreruperile lanțului de aprovizionare internațional și, prin urmare, au înțelegere pentru termenele de livrare lungi din prezent.” Inovațiile de produs au fost prezentate în special în segmentul în creștere al campervanelor, cu lansarea ultra-compactului Karmann-Mobil Duncan, a luxosului Eura Mobil Van și introducerea noului brand PANAMA. Cu subeticheta sa 24-7-365, această marcă este sinonimă cu utilizarea pe tot parcursul anului pentru muncă, timp liber și vacanță. În calitate de lider de piață în Europa, Trigano își extinde astfel poziția și pe piața germană.

foto©Bogdan Mitrea

Caravaningul a devenit o practică obișnuită și este una dintre cele mai importante forme de petrecere a vacanțelor în acest moment„, spune Wolfgang Speck, CEO la Knaus Tabbert, și adaugă: „CARAVAN SALON a demonstrat încă o dată că această industrie este în plină expansiune – și că Knaus Tabbert este în plină expansiune. Numeroșii clienți entuziasmați și cifrele de vânzări confirmă performanța întregii noastre echipe și ne arată că am luat calea cea bună ca promotori ai inovației.” Comentând acest lucru, CSO Gerd Adamietzki remarcă: „Conceptul de igienă și siguranță bine gândit al Messe Düsseldorf și-a dovedit din nou valoarea și în acest an special și ne-a permis să ne prezentăm produsele – și suntem încântați de acest lucru. La urma urmei, nimic nu se compară cu contactul direct cu clienții și cu feedback-ul lor personal, iar aceștia sunt extrem de importanți pentru noi. Putem privi în urmă la zile minunate și foarte reușite la târgul comercial.”

foto©Bogdan Mitrea

Bernd Wuschack, director de vânzări, marketing și asistență pentru clienți la Carthago Group: „Apreciem SALONUL CARAVAN din acest an ca fiind extrem de pozitiv. Răspunsul, în special la produsele noastre noi, Carthago chic c-line New Generation și Malibu Van diversity, a fost remarcabil. Nu numai că prezența a fost ridicată, dar vizitatorii au fost din nou foarte disciplinați. Ca urmare, atmosfera de la standurile noastre a fost foarte plăcută pe toată durata târgului și marcată în primul rând de conversații de înaltă calitate. Aceasta este cu siguranță și o consecință a creșterii activităților de cercetare online, care au fost completate de vizita personală la târg: efectuarea unor cercetări amănunțite în avans pentru ca apoi să se formeze acea impresie personală atât de importantă pentru a lua o decizie de cumpărare la târg – aceasta este tendința clară pe care am identificat-o.”

De asemenea, încântat de rezultatele târgului, Mike Reuer, directorul general al Westfalia Mobil GmbH, a declarat: „Am fost încântat de rezultatele târgului: Chiar și în vremuri în care registrele de comenzi sunt pline, CARAVAN SALON din Düsseldorf este unul dintre cele mai relevante instrumente de marketing pentru noi, ca producători. De aceea, pentru noi este important să ne prezentăm și să oferim campervanele noastre publicului interesat de aici. Prezența noastră aici este primită foarte bine, iar cifrele constant ridicate ale vizitatorilor ne permit să înregistrăm în continuare un interes în creștere pentru produsele noastre noi și existente, precum și pentru marca Westfalia. Numai atunci când poți vedea, atinge și experimenta lucrurile fizic, te poți convinge cu adevărat de meritele și beneficiile unui produs. Acest lucru este valabil în special pentru vehiculele prezentate în premieră aici. Noi și dealerii noștri suntem foarte mulțumiți atât de cifrele de participare, cât și de tranzacțiile de vânzare încheiate la CARAVAN SALON.”

Târgul s-a dovedit a fi un succes și pentru furnizorii de „echipamente la comandă”, care au expus echipamente tehnice, piese detașabile și instalații.

Ne-am poziționat ca o companie de înaltă performanță, care trăiește și respiră orientarea către client, cu o tehnologie de viitor și o conducere a serviciilor plină de energie„, a declarat Dr. Timo Schwickart, Senior Vice President Sales & Marketing AL-KO Vehicle Technology Group, rezumând succesele de la târg: „Suntem încântați de numeroasele proiecte și comenzi, precum și de interesul avid manifestat față de inovațiile în materie de șasiuri și accesorii ale mărcilor noastre AL-KO, E&P, SAWIKO, precum și față de Nordelettronica și CBE. Așa cum am sperat, standul nostru expozițional s-a dovedit a fi un centru de comunicare atractiv pentru clienții noștri și pentru întregul sector. Aș dori să mulțumesc în mod special întregii mele echipe – la fața locului și la sediul central – pentru eforturile uriașe și performanța lor, precum și Messe Düsseldorf, care a făcut posibilă această repornire reușită în condițiile date.

Alexander Wottrich, directorul general al Grupului Truma, face, de asemenea, un bilanț pozitiv: „CARAVAN SALON 2021 s-a dovedit, de asemenea, extrem de satisfăcător pentru noi și a demonstrat în mod clar că lumea caravaningului va fi și mai digitală, globală și în mișcare rapidă. De asemenea, și mai ales în vremuri de pandemie, oamenii tânjesc după mai multă independență, libertate, natură și timp pentru a se deconecta. La standul expozițional al Truma din pavilionul 14, comunitatea de camping s-a convins de soluția Truma iNet X System, care s-a numărat printre cele mai importante momente ale târgului din acest an. Feedback-ul a fost copleșitor, deoarece utilizatorii au înțeles de la început abordarea vizionară a călătoriei conectate. La fel de pozitive au fost și discuțiile constructive cu producătorii de vehicule, care au găsit laude deosebite pentru prezentarea interactivă a echipei de vânzări Truma. Sunt foarte mândru de modul în care întreaga echipă de la târg a familiarizat vizitatorii cu punctul nostru de atracție, sistemul Truma iNet X System. Cu acest sistem inovator, adăugăm un nou capitol la istoria de 72 de ani a Truma, după ce am lucrat pentru a aduce această soluție pe piață săptămâni și luni întregi. A fost cu adevărat emoționant să văd cum toată lumea de acum a muncit din greu pentru a împărtăși viziunea noastră de călătorie conectată cu atât de mulți invitați la târg.”

foto©Bogdan Mitrea

Anul acesta, Sala 3 a sărbătorit un debut la CARAVAN SALON. Aici, expozanții din segmentele Equipment & Outdoor și Travel & Nature și-au prezentat gamele. „Suntem foarte mulțumiți și trebuie să spunem că structura vizitatorilor se remarcă în mod deosebit. Publicul este de foarte bună calitate și tot atât de bine pregătit – clienții ne contactează cu intenții concrete de cumpărare și avem agende de comenzi bine umplute. Pavilionul 3 a fost perfect integrat și a înregistrat o afluență foarte bună pe toată durata târgului. Accesoriile atrag întotdeauna mulțimile. Acest CARAVAN SALON a fost un succes răsunător pentru noi pe toate planurile„, rezumă Michael Haus, CEO Doréma Vorzelte GmbH.

Ute Dicks, director general al Asociației germane de drumeții „Deutscher Wanderverband” (DWV): „Bucuria resimțită de a crea din nou întâlniri în locația târgului Düsseldorf a fost enormă și a fost important pentru noi să sprijinim acest lucru. Felicitări, a funcționat. Drumețiile și caravaningul se completează foarte bine, motiv pentru care ideea Messe Düsseldorf de a oferi mai multă expunere acestei tendințe prin intermediul unui concept expozițional de 10 zile, a fost corectă. Acesta ne permite să împărtășim destinațiile versatile, cu drumeții și ideile DWV cu un nou grup țintă. Cu și mai multe domenii în aer liber, CARAVAN SALON se poate dezvolta într-o platformă optimă pentru viitor și poate ajunge la grupuri țintă largi.”

Cea de-a 61-a ediție a CARAVAN SALON Düsseldorf va avea loc în perioada 26 august – 4 septembrie 2022.

Mulțumiri pentru sprijinul în realizarea materialelor de la CARAVAN SALON DÜSSELDORF: Tadam Caravan, Motorhome, GoCamper, DoctorCaravanCampero, PieseRulote.ro, Camper Team Romania, Arkus Camp România, Campermania, Smiley Camper, Aler Campers, TeePee Corbu, Vanuva.

RVTravel.eu – travel | motorhome | Romania

Foto@Bogdan Mitrea

Dometic anunță rechemarea/retragerea din stoc a mai multor tipuri de aragaze

Susține și tu proiectul independent RVTravel printr-o donație PayPal sau direct prin Revolut la nr. de telefon 0746 840 857