24.07.2024

CMT 2018, Stuttgart – primul târg de specialitate al anului, din Europa

În perioada 12-20 ianuarie, la Stuttgart s-a ținut primul târg de specialitate din Europa.

Ungaria împreună cu Panama au fost “țări partenere” – ceea ce înseamnă o mare oportunitate de promovare a turismului din cele doua țări. Din păcate piața din Romania este inexistentă la această oră în comparație cu ce se întâmplă în Europa. Ungaria și Bulgaria sunt peste noi în acest domeniu.

Messe CMT 2018

CMT 2018, ajuns la a 50-a ediție, este cel mai mare succes al acestui târg unde au fost 2192 de expozanți, pe o suprafață de peste 120.000 de metri pătrați si undeva la 265.000 de vizitatori, conform comunicatului de presă oficial venit din partea organizatorilor. Cu adevărat impresionant. Asta dovedește ca industria în domeniu este în creștere în Europa. Sper ca această industrie să înceapă să apară și în Romania la un nivel cât mai mare.

“Au rămas în medie în medie de cinci ore la CMT pentru a obține informații despre standurile expozanților din 100 de țări și peste 360 ​​de regiuni și orașe și să privească cele 1.000 de vehicule expuse. Aproximativ un sfert de vizitatori au călătorit la o distanță de peste 100 de kilometri pentru a experimenta programul de expoziții în timpul celui mai mare spectacol de turism și petrecere a timpului liber din lume”, a declarat Guido von Vacano, membru al Consiliului de Administrație al Messe Stuttgart.

Morelo

La Stuttgart au fost prezente toate mărcile importante în domeniu Hymer, Carthago, Dethleffs, Pilote, Globe Traveler, Niesmann Bischoff, MAN, Mercedes, VW printre altele.

Nu mai este un secret că acest tip de turism se bucură în prezent de un adevărat boom ca formă de vacanță în tările din Europa. „Industria caravanelor din Germania este acum extrem de obișnuită cu succesul”, a declarat Oliver Waidelich, Director General al Asociației Germane de Caravane (DCHV).

„A fost important pentru noi să fim centrul atenției aici”, a spus Eszter Alföldi de la Biroul Național de Turism din din Budapesta. “Prin participarea la CMT am dorit să deschidem o nouă modalitate de a privi țara noastră și am fost încântați că putem prezenta această diversitate aici „, a adăugat Alejandro Ferrer, atașat economic la Ambasada Panamei in Berlin – „Am reusit sa aratam vizitatorilor ca Panama are multe de oferit chiar daca nu este inca bine cunoscuta ca o destinatie de vacanta”.

Bernd Wuschack, directorul executiv al grupului Carthago: „Am venit la CMT în Stuttgart cu optimism, iar așteptările noastre referitoare la brandurile noastre Carthago și Malibu au fost cu mult depășite.

Datorită zonei expoziționale mult mai mari, marca noastră subsidiară Malibu a beneficiat foarte mult de noua atribuire a sălii de expoziții. În concluzie pot spune că CMT a oferit o adevărată oportunitate de lansare în 2018 pentru cele doua branduri Carthago și Malibu.

Hymer Eriba
Concorde

Iveco
Niesmann Bischoff

Foto: Liviu Hurmuzache/CMT Stuttgart 2018

Susține și tu proiectul independent RVTravel printr-o donație PayPal sau direct prin Revolut la nr. de telefon 0746 840 857