24.07.2024

CMT Digital – Prognoza de călătorie pentru 2021 precaut optimistă

Martin Lohmann prezintă primele rezultate ale analizei actuale de călătorie la conferința de presă de deschidere a CMTdigital la Stuttgart din 26 ianuarie

În 26 ianuarie 2021 se deschide prima ediție a CMT Digital. Această soluție va permite companiilor să prezinte produse noi și să găzduiască conferințe de presă prin transmisiuni în direct de la un studio TV complet echipat. Un „pachet de caravaning” oferit de CMT Digital include un slot de 20 de minute în studio, un intervievator pentru a-l găzdui, traducere în limba engleză și o înregistrare care va fi disponibilă pentru descărcare prin intermediul site-ului său web sau pentru ca expozantul să o folosească pe propriile sale canale media. CMT va promova fiecare prezentare și va crea și distribui un comunicat de presă către mass-media ca parte a pachetului. Industria caravanelor poate folosi această oportunitate pentru a aduce produse inovatoare la Stuttgart și pentru a le prezenta jurnaliștilor printr-o prezentare live.

Deși CMTdigital nu poate fi comparat cu un CMT obișnuit, in fiecare an este prezentat raportul Asociației de cercetare pentru vacanțe și călătorii (FUR) la începutul anului. Prof. Martin Lohmann, consilier științific al FUR, a pregătit un bilanț preliminar preliminar pentru turism în 2020 pentru CMT și prezintă tendințele turistice ale noului an exclusiv în Stuttgart. Prezentarea sa este disponibilă pentru descărcare de aici. „Prăbușirea turismului global a fost dramatică”, explică Lohmann situația de anul trecut. Turismul internațional a scăzut cu aproximativ 72% în 2020 comparativ cu 2019. La nivel mondial, numărul sosirilor de oaspeți internaționali este de așteptat să fie de aproximativ 400 de milioane*, după 1,46 miliarde în 2019 (sursă: OMT, * estimare FUR). „Aceasta înseamnă că turismul internațional se situează aproximativ la nivelul anului 1989.” Fundalul acestei dezvoltări se datorează în mod clar răspândirii rapide a coronavirusului SARS-CoV-2 și a bolii COVID-19 pe care o provoacă. Datorită măsurilor luate pentru a opri virusul, „turismul transfrontalier de vacanță aproape s-a oprit temporar”. În primele unsprezece luni ale anului, potrivit Lohmann, numărul de înnoptări în Germania a scăzut cu 36% comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent (sursa: Biroul Federal de Statistică, 2021). Pentru 2020, se așteptă aproximativ 299 de milioane de înnoptări în Germania, în 2019 a fost de 496 de milioane.

Starea de spirit de vacanță pentru 2021 surprinzător de pozitivă

Preferințele de bază ale turiștilor germani nu s-au schimbat. Dacă și cum veți călători depinde în esență de opțiunile care apar în contextul măsurilor luate împotriva pandemiei coroanei. Din acest motiv, imaginea de ansamblu va diferi probabil semnificativ de standardul ultimului deceniu din 2021. Noile libertăți (vechi) ar duce în curând la o revenire la tiparele de călătorie anterioare, dar „în a doua jumătate a anului 2021 cel mai devreme și nici în toate segmentele.” În general, se poate aștepta o diminuare a cererii turistice pentru 2021 comparativ cu 2019 , în special din cauza restricțiilor legate de izolarea virusului corona, în unele cazuri din motive economice sau pentru că dorința de a călători a fost pierdută. Restricțiile așteptate s-au reflectat în planurile exprimate de respondenți. De exemplu, călătoriile cu avionul și călătoriile pe distanțe lungi ar fi luate în considerare mai rar în 2021 decât înainte de pandemie. În schimb, anul acesta (din nou) sunt în apropiere destinații mai populare, la care se poate ajunge, de preferință, cu rulota sau autorulota și cât mai individual posibil, fără a fi prea aproape de alte persoane. Campingurile sunt cu siguranță o variabilă de luat în calcul d etot mai mulți turiști în aceste condiții. Ambiguitățile, incertitudinile și îngrijorările din situația actuală au dus la timpi de așteptare atunci când se planifică și se rezervă o vacanță. Nevoia de informații este mare, iar clienții așteaptă flexibilitate și bunăvoință de la furnizori. Cerințele de siguranță în călătorie sunt, de asemenea, ridicate: de exemplu, puține contacte, măsuri de igienă specifice coroanei. „În același timp, distracția de vacanță nu trebuie să sufere în aceste condiții, un act de echilibrare pentru unii furnizori”, afirmă Lohmann.

RVTravel.eu – membru fondator Asociația Română de Caravaning

Cum alegeți locurile de campare sălbatică în Europa când călătoriți cu autorulota

Susține și tu proiectul independent RVTravel printr-o donație PayPal sau direct prin Revolut la nr. de telefon 0746 840 857