19.05.2024

Comunitatea Valenciană din Spania propune interzicerea șederii peste noapte a autorulotei

ASEICAR, asociația patronală din sectorul autorulotelor din Spania, dorește să își arate îngrijorarea cu privire la publicarea în Monitorul Oficial al Generalitat Valenciana a DECRETULUI 10/2021, din 22 ianuarie, al Consiliului, pentru aprobarea Regulamentului de reglementare a cazărilor turistice în Comunitatea Valenciană.

Mai exact în ceea ce se referă la capitolul I, articolul 2 (domeniul de aplicare al decretului), punctul 5, care descrie campingul gratuit (și, prin urmare, interzis în regiune) ca: „camping gratuit este înțeles ca posibila instalare de corturi, autorulote, rulote sau alte adăposturi mobile sau mijloace de cazare cu intenția de a rămâne și de a petrece noaptea în alte locuri decât unitățile reglementate în acest decret”.

În ceea ce privește Decretul anterior, 6/2015 din 23 ianuarie, principala diferență este includerea în cel actual al cuvântului „autorulote” în punctul 5 al articolului 2, unde este definit campingul gratuit. Înțelegem că definiția autocaravanei în sine, fiind un vehicul, nu poate intra în niciun caz în această interdicție (deoarece este reglementată de reglementările de circulație) și în acest sens, asociația noastră s-a adresat de urgență diferitelor persoane responsabile cu turismul din Generalitat Valenciana pentru a clarifica această discrepanță care ar putea afecta grav sectorul de caravaning.” declară ASEICAR.

După încheierea întâlnirii dintre ASEICAR și organismul regional, Direcția Generală Turism a Generalitat Valenciana a emis următoarea declarație: «În legătură cu îndoielile care sunt ridicate cu privire la ceea ce este menționat în articolul 2, secțiunea 5 din Decretul 10 / 2021, din 22 ianuarie, a Consiliului, prin care se aprobă Regulamentul de reglementare a cazărilor turistice din Comunitatea Valenciană, se raportează că paragraful 5 al articolului 2 din Decretul menționat anterior exclude parcarea cu sau fără intenție de la aplicarea sa peste noapte de rulote, deoarece nu interzice sau reglementează parcarea acestor vehicule, deoarece această problemă nu este responsabilitatea administrației turistice.

Pentru a vedea declarația, faceți clic aici

Pentru a cunoaște decretul, faceți clic aici https://www.dogv.gva.es/es/eli/es-vc/d/2021/01/22/10/

Sursa: ASEICAR

RVTravel.eu – travel motorhome Romania

Soluții corecte de încălzire a compartimentului de butelii la autorulote

Susține și tu proiectul independent RVTravel printr-o donație PayPal sau direct prin Revolut la nr. de telefon 0746 840 857