23.04.2024

Convenția Anuală de Caravaning ediția a 3-a

Fenomenul de caravaning (turismul cu rulota și autorulota) a început să ia amploare și în România în ultimii 2-3 ani. Anul acesta, din cauza pandemiei de coronavirus, foarte mulți români au ales să își petreacă vacanța cu autorulota; industria de închirieri autorulote din Romania a avut o crestere importantă în această vară.

Dacă în 2018 erau aproximativ 20 de firme de închirieri, la ora actuală sunt peste 100 de firme de închirieri de autorulote în România.

În perioada 1-3 octombrie 2020 a fost organizată Convenția Anuală de Caravaning din România, editia a 3-a. Evenimentul anual este dedicat doar firmelor active din industria caravaningului românesc: dealeri, producatori, service-uri specializate, magazine de piese și accesorii pentru RV (Recreational Vehicle), platfome web, firme de închirieri, campinguri etc.

Convențiile anuale se organizează în fiecare an în altă zonă a țării. Anul acesta a fost aleasă zona Cluj, evenimentul s-adesfașurat în Camping Cheile Turzii, în aer liber, pentru a respecta normele de protecție sanitară. Interesul firmelor din industria caravaningului din România a fost unul ridicat, dovadă stă prezența celor 39 de firme (74 de persoane) care într-un cadru aparte au savurat prezentările celor 10 vorbitori.

Evenimentul a avut loc în aer liber, în camping Cheile Turzii, participanții având un decor minunat (Cheile Turzii) tot timpul, iar vremea a fost perfectă.

Liviu Gal a început evenimentul cu prezentarea Asociației Române de Caravaning, asociație profesională nou înființată și care are ca scop promovarea activității de caravaning în România, colaborarea cu instituțiile publice, armonizarea legislației românești cu cea europeană, promovarea intereselor membrilor asociației etc.

S-au discutat teme precum: firmele de închirieri – tendințe în închirieri, soluții de dezvoltare și atragere de noi clienți; conversiile de campervanuri – legislație, autorizații de funcționare, certificări firme; situația campingurilor din România, legislația în domeniul cazării; prezentare platformă e-learning în industria caravaningului; prezentare adezivi profesionali folosiți în industria RV; sistemele de gaz – probleme și soluții; conversii, acreditări firme, evoluția fenomenului de caravaning pe perioada pandemiei, expoziții tematice etc. Au fost aproape două zile pline, intense, participanții au schimbat idei, au încheiat parteneriate, s-au legat colaborări. AQUA Carpatica ne-a fost alături pentru hidratare iar serile au fost întregite de cele două prezentări de vinuri S.E.R.V.E. oferite de Dan Săvulescu de la Wine Master Solution. Hamburgeri din carne de Black Angus oferiți de Angus Sud-Oltenia au completat serile de la camping Cheile Turzii.

Față de ediția din 2019 unde au participat 19 firme, anul acesta s-a văzut interesul crescut pentru acest eveniment, creșterea fiind semnificativă.

Următoarea ediție din 2021 va avea loc în zona Moldova.

foto: Marian Mocanu
foto: Marian Mocanu
foto: Marian Mocanu
foto: Marian Mocanu

RVTravel.eu – travel | motorhome | Romania

CMT 2018, Stuttgart – primul târg de specialitate al anului, din Europa

Susține și tu proiectul independent RVTravel printr-o donație PayPal sau direct prin Revolut la nr. de telefon 0746 840 857