22.07.2024

Demonstrație protest cu autorulotele în favoarea deschiderii locurilor de campare în Germania

Prima demonstrație de caravaning împotriva interdicției de campare din Germania a avut loc la Düsseldorf pe 20 februarie. Grupul Facebook „Camping la distanță” a organizat și a realizat o demonstrație cu 29 de autorulote prin Düsseldorf.

Trei prieteni din Oberhausen, vestul Germaniei, toți fani împătimiți ai caravaningului, sătui de interdicțiile de campare impuse în Germania prin închiderea locurilor de camping și a parcărilor speciale pentru autorulote, au făcut un grup pe facebook – Campen mit Abstand (Camping la distanță) și au reușit să organizeze o primă demonstrație în favoarea ridicării interdicției de cazare pentru rulote și autorulote – informează siteul www.caravaning-institut.de

Sunt frustrați și supărați pe măsurile de blocare nediferențiate luate de guvernul german. „Lupta împotriva pandemiei, fără îndoială, este ok, nimeni nu vrea Corona” spun organizatorii.

Ideea unei plimbări cu autorulotele „în jurul blocului” a stat la baza formării grupului pe facebook, grup care a adunat în scurt timp peste 1.400 de membrii și numărul lor crește. Cei trei au realizat o sigla, au început să promoveze ideea unei parade cu autorulotele prin oraș, astfel protestând împotriva închiderii zonelor de campare din Germania.

Așadar, prima demonstrație de caravaning a fost planificată în Germania și a avut loc pe 20 februarie 2021 la Düsseldor, unde au venit  29 de autorulote, opt echipaje de motocicliști și o mașină de patrulare a poliției în calitate de escortă. Întâlnirea a avut loc în parcarea P1 a centrului expozițional din Düsseldorf iar succesul și răspunsul întălnirii demonstrative prin Düsseldorf au fost impresionante.

„Ceva mare se apropie, mergem la Berlin și facem o mare demonstrație de caravaning pentru a demonstra în favoarea ridicării interdicției de cazare pentru locurile de parcare și campingurile pentru autocaravane”a declarat Jan Kirscher inițiatorul acestui meeting.

Marea demonstrație din Berlin a fost planificată pentru 20 martie 2021 dar cererea a fost respinsă de poliție din motive logistice, pentru că pentru această dată sunt planificate încă 60 de demonstrații la Berlin. Dar echipa organizațională a început imediat să planifice o altă demonstrație în altă locație. Hamburg este ținta demonstrației din 20 martie iar un camping a fost deja de acord să susțină acest meeting.

Suntem pur și simplu un grup pașnic de camperiști care și-au făcut datoria să arate că campingul funcționează și în condiții Corona, cu suficientă distanță și un concept de igienă. Stell – și campinguri, companii de închiriere, producători de vehicule și, bineînțeles, noi fanii caravaningului, putem în sfârșit să răsuflăm ușor. Nu este vorba doar de a merge din nou în vacanță, ci de a combina frumosul cu utilul pentru industrie. Și din nou: Nu suntem nici extremiști, nici nu negăm virusul, nu avem niciun fundal politic. Ne îndepărtăm de orice agitație și așteptăm cu nerăbdare o cooperare armonioasă” spune Jan Kirschner.

RVTravel.eu – travel | motorhome | Romania

Adeziune Asociația Națională a Operatorilor din Caravaning – ARC

Susține și tu proiectul independent RVTravel printr-o donație PayPal sau direct prin Revolut la nr. de telefon 0746 840 857