19.04.2024

Dethleffs e.Home Coco: rulota cu auto-trancțiune – tehnică revoluționară

Prima rulotă electrică va fi produsă de Dethleffs. E o veste bună pentru rulotiștii care au mașini mai mici. Rulota e.Home Coco poate fi remorcată de orice mașină cu o greutate de remorcare de maximum 100 de kilograme.

Avantajul de a avea o rulotă cu propria inerție (auto-tracțiune), reduce tensiunea de remorcare a vehiculului din față. Controlul electronic inteligent al e.Home Coco gestionează motoarele electrice și reduce greutatea efectivă pe vehiculul de remorcare la un număr predefinit. În loc să trageți, de exemplu, o remorcă cu greutatea de 907 kg, vehiculul trage efectiv o cantitate mult mai mică de greutate, pe care Dethleffs o pune la 100 kg ca exemplu. Acest lucru permite mașinilor cu un motor de putere mică să tracteze o rulotă. Șoferii mașinilor electrice, cu motoare mici se pot gândi să tracteze un e.Home Coco. Momentan doar modele puternice, cum ar fi modelul Tesla Model X, pot tracta acum o rulotă, acest lucru ar trebui să fie posibil și cu mașinile electrice mai ușoare în viitorul apropiat.

Deși rulota Dethleffs, numită e.Home Coco, se află încă în faza de concepție, mai durează pană să le vedem pe piața. În prima parte a acestui an, Dethleffs va intensifica testele la acest prototip. 

Rulota funcționează cu două motoare electrice (fiecare 54 cp) care sunt plasate în butucii roților. Aceste motoare electrice sunt legate de o baterie puternică care poate fi încărcată de până la 3.000 de ori. De exemplu, încărcarea se face atunci când se coboară și se recuperează energia prin frânare.

Tehnologia din e.Home Coco este de asemenea foarte utilă și în alte locuri. Dacă rulota dvs. este acasă, energia solară din panourile de pe acoperișul casei dvs. poate fi stocată în baterie. Sau dacă pică curentul în casă, se poate folosi curent din rulotă. Ca variantă de rezervă.

Text: VANgabond.eu – motorhome travel in Romania

Photo: www.dethleffs.de

Susține și tu proiectul independent RVTravel printr-o donație PayPal sau direct prin Revolut la nr. de telefon 0746 840 857