21.05.2024

Discuții în Germania – introducerea limitei de viteză pe Autobahn

Autostăzile Germaniei sunt renumite pentru zonele fără restricții de viteză. Partidul Verzilor solicită votul în Bundestag pentru a introduce limită de viteză pe autostrăzile Germaniei

Autostrăzile fără limită de viteză din Germania, reprezintă o parte puternică a culturii și istoriei acestei țării pentru mulți oameni din interiorul cât și din exteriorul țării.

În Germania, a existat o dispută de zeci de ani legată de întrebarea dacă ar trebui să se impună o limită generală de viteză pe Autobahn (sistemul german de autostrăzi). Unii susțin că introducerea unei limite generale de viteză, de obicei 130 km/h, ar face drumurile mai sigure și ar reduce emisiile de carbon.

„Oricine dorește să facă autostrăzile mai sigure și fluxul de trafic mai calm, trebuie să introducă o limită de viteză”, a declarat pentru DPA/The Localliderul Partidului Verzilor, Anton Hofreiter. „Solicităm coaliției să lase deoparte blocajul său ideologic și să voteze în favoarea moțiunii noastre”, a adăugat el. Hofreiter a spus anterior că Germania „este ultimul guvern din Europa care a ignorat argumentele logice privind limita de viteză”.

Într-un sondaj realizat de DPA/The Localpuțin peste 70% dintre cititori au respins ideea impunerii unei limite generale de viteză pe rețeaua Autobahn. Este însă foarte greu pentru marea majoritate a germanilor să accepte această limitare de viteză.

Politicianul Partidui Verzilor, Sven Kindler, a postat pe Twitter o hartă a limitelor de viteză din întreaga Europă și a spus că Germania are șansa de a pune schimba politica transporturilor.

Cu toate acestea, guvernul, alcătuit dintr-o coaliție cu cancelarul Angela Merkel, creștin-democrații (CDU) și Christian Social Union (CSU) și Social-Democrații (SPD), au exclus o limită de viteză Autobahn la începutul acestui an.

Ministrul Transporturilor, Andreas Scheuer, a spus anterior că ideea impunerii limitelor „sfidează tot bunul simț”.

foto: DPA

Germania este singura țară din Europa fără limită de viteză oficială pe autostrăzile sale.

Recomandările sunt clare, chiar și pentru autostrăzile din Germania. Viteza trebuie adaptată în funcție de drum, de trafic, de vizibilitate și condiții meteorologice, precum și abilitățile personale și proprietățile vehiculului și încărcăturii.

Surse: www.thelocal.de   https://dejure.org

RVTravel.eu – travel | motorhome | Romania

Situația firmelor de caravaning în contextul actual

Susține și tu proiectul independent RVTravel printr-o donație PayPal sau direct prin Revolut la nr. de telefon 0746 840 857