24.07.2024

Drept la replică – haff PREMIUM CAMPERS

În ceea ce priveste solicitarea punctului nostru de vedere, consideram ca se impun urmatoarele precizari:

1. Titlul știrii publicate pe website-ul dumneavoastră este incorect. Nu se solicită falimentul, iar societatea nu este Haff Campers.

În decursul zilei de ieri, 16 decembrie, conform capturilor de ecran pe care le detinem, titlul era ” Raiffeisen Leasing IFN solicită în instanță falimentul Haff Campers”

Conform discutiilor purtate de ieri, 16 decembrie, pana astazi, 17 decembrie, si pe baza informatiilor furnizate, ati sesizat ca Haff Campers nu exista si ati completat cu detaliile „OU” (echivalent SRL in Estonia). Pe langa faptul ca percepem, din nou, ca neavenita si speram nu rau intentionata aceasta corectie, dorim sa precizam ca:

• Actiunea in justitie este indreptata impotriva Motor & Home Corporation Service S.A

• Haff Campers OU este societate estoniana si ea este reprezentantul legal (administrator), nu societatea in sine. Nu administratorul a fost actionat in judecata, ci societatea pe actiuni. 

• O eventuala chemare in judecata a Haff Campers OU se poate face doar la sediul debitorului (Estonia), iar nu in Romania. Haff Campers OU nu are nici o relatie cu Raiffeisen Leasing si exista nici o cerere de chemare in judecata in acest sens.

• Insistenta dvs. de a prezenta in mod vadit eronat informatia care implica „haff” , incercarea de eludare a unei posibile implicari a dvs in acest comunicat chiar pe pagina dvs. ne ridica suspiciuni.

Pentru intelegerea corecta a situatiei, in cazul in care exista dubii, vă rugăm să folositi aceeasi unitate de masura in prezentarea informatiilor – in caz contrar aceasta „informare publica” pe site-ul pe care il detineti imbraca formele unei dezinformari premeditate. Astfel, cu rosu aveti subliniate partile implicate in acest litigiu, iar cu albastru reprezentantii partilor respective:

image.png

2. Motor & Home Corporation Service S.A nu mai este parte din grupul haff de cateva luni. Societatea are actionar strain si este administrata temporar de o societate haff nerezidenta, pana la preluarea managementului local de catre actionarul unic.

3. Aceasta societate nu detine nici brandul haff si nici website-ul haff.ro

4. Societatea Motor & Home Corporation Services S.A este importator de vehicule si nu se ocupa de inchirieri de autorulote catre consumatorii din Romania. Aceasta societate presteaza strict servicii business to business (import, logistica, etc) si nu servicii catre consumatori (clienti de inchiriere).

5. Noul actionar a decis, pe baza analizei contractelor in derulare, ca se impun corectii cu privire la modalitatea de lucru cu toti prestatorii de servicii ai societatii (inclusiv cu finantatorii), solicitand renegocierea contractelor. In cazul de fata, societatile de leasing care nu au dorit continuarea acestei relatii au avut libertatea de a denunta contractele respective. Anumite societati de leasing au dorit insa sa se foloseasca de pozitia dominanta din piata si sa solicite, suplimentar fata de restituirea bunurilor, si penalitati egale cu valoarea viitoare a contractului, ceea ce este o practica nelegala (venituri nejustificate) – fapt pentru care societatea a inteles sa actioneze societatile care au abuzat de acest aspect in instanta.

Astfel, in data de 18 Nov 2019, societatea a actionat in instanta societatea de leasing; dosar nr.  4346/62/2019 (http://portal.just.ro/62/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=6200000000140162&id_inst=62), solicitand anularea penalitatilor respective.

In replica, la aprox. 3 saptamani dupa acest episod, am fost la randul nostru actionati in instanta, societatea de leasing dorind nu obligarea la plata sumelor (cum este uzual), ci insolventa societatii (faptul prezentat de catre Dvs.)

Cu privire la solicitarea de chemare in judecata in procedura insolventei, mentionam (intrucat exista o profunda necunoastere a procedurilor de acest tip) ca aceasta reprezinta dorinta reclamantului (in speta societatea de leasing) la acest moment, urmand ca, la prima infatisare, tribunalul sa judece oportunitatea acestei solicitari si daca societatea este sa nu in insolventa. Dupa acest prim termen, daca societatea este in insolventa, tribunalul va demara procedura de reorganizare pe o perioada de 3 ani, care, in caz de nereusita, poate conduce la faliment. 

Profitam de aceasta ocazie sa metionam ca, in mediul online, au aparut recent afirmatii false, de tipul (citam): „mii de clienti care si-au rezervat vacantele cu haff -tzeapa”. Pe langa exprimarea nepotrivita, fata de care ne distantam, dorim sa precizam faptul ca acesti clienti au contracte cu alte societati haff. 

De asemenea, societati cu profil de activitate similar (import de vehicule de acest tip) lanseaza informatii defaimatoare neverificate in speranta cresterii cotei de piata proprii. Un exemplu in acest sens este un form/grup online, care permite publicarea de comentarii si remarci nepotrivite, lansate inclusiv de catre cei care administrează pagina. Am cerut administratorului formului sa ne publice punctul de vedere, însă cererea ne-a fost refuzată.

Un alt aspect pe care il consideram nepotrivit il constituie „urmarirea” pas cu pas a actiunilor intreprinse in piata in vederea discreditarii societatii respective de catre diverse persoane cu interese neclar conturate, care nu par sa inteleaga nici ca este nevoie de un turism modern cu autorulota in Romania, la nivel de industrie, nici 

metodele prin care acesta se dezvolta si nici beneficiile pentru toate partile implicate.

Cu privire la precizarea dvs., citam: „Am solicitat punctul de vedere Haff Campers OU, dar nu am primit nici un răsăins până la această ora.” 

Dorim sa mentionam ca mesajul dumneavoastra a fost receptionat intr-o zi nelucratoare, exprimat foarte sumar, fara precizari suficiente cu privire la informatiile dorite. Haff Camper OU este societate straina.

Denisa Dumitru
MARKETING SPECIALIST
haff PREMIUM CAMPERS
Susține și tu proiectul independent RVTravel printr-o donație PayPal sau direct prin Revolut la nr. de telefon 0746 840 857

2 COMENTARII