19.04.2024

Fabrica Trigano din zona Valdelsa, Italia a fost atacată de hackeri

Fabrica de autorulote și ruloet S.E.A. Società Europea Autocaravan a grupului Trigano, din zona Valdelsa, Italia, a fost atacată de hackeri

Zvonurile s-au răspândit rapid în zona Valdelsa din nordul Italiei, unde în jur de 850 de muncitori ai fabricii au fost trimiși acasă din timpul orelor de lucru iar producția de autorulote și rulote s-a oprit. Au apărut zvonuri din ce în ce mai mari că există mâna unuia sau mai multor hackeri care au intrat în sistemul de management computerizat al companiei și au intrat în posesia acestuia.

Poliția italiana cercetează un posibil atac cibernetic asupra grupului Trigano, atac care a dus la intreruperea activității fabricii din provincia Siena. Atacul cibernetic a dus la întreruperea activităților zilnice în cadrul fabricii, în cadrul administrativ sau în zona de producție. Compania, una dintre cele mai renumite din industrie, s-a ascuns în spatele tăcerii. Nu există nici o declarație din partea conducerii, iar site-ul web al companiei este inaccesibil.

Poliția italiană ajutați de specialiști IT investighează cazul pentru a identifica și urmări autorii infracțiunii. În aceste cazuri de obicei intervin cereri de „răscumpărare”, care trebuie plătite de multe ori în Bitcoin pentru a recâștiga controlul sistemului.

Sursa: www.lanazione.it

RVTravel.eu – membru fondator Asociația Română de Caravaning

Operatorii parcărilor de autorulote din Italia au înființat Asociație

Susține și tu proiectul independent RVTravel printr-o donație PayPal sau direct prin Revolut la nr. de telefon 0746 840 857