19.05.2024

FICM face presiuni la CE pentru creșterea limitei de greutate până la 4,5 t

Multe autorulote care circulă pe șoselele din Europa, sunt conduse în prezent cu categoria de permis B, fiind încadrate până în 3,5 tone. Este binecunoscută însă problema greutății autorulotelor în întreaga Europă, care, încărcate cu bagaje, accesorii și persoane, pot depăși ușor masa maximă autorizată. Federația Internațională a Cluburilor de Motorhome (FICM) cu sediul cental în Franța, face presiuni asupra Comisiei Europene pentru a crește limita permisului categorie B, la 4,5 tone.

„Această măsură vizează în primul rând, să nu uităm, să permită ca 85% dintre noi să nu mai conducem cu riscul permanent de suprasolicitare legală”, scrie FICM. Această cerere implică o reformă foarte importantă a reglementărilor internaționale. Este un proces de durată și destul de complicat.

Creșterea greutății maxime admise pentru permisul B: coordonare internațională

foto: Le Monde du Camping-Car/Claude Guet, președinte FICM
foto: Le Monde du Camping-Car/Claude Guet, președinte FICM

„Creșterea greutății maxime admise este o chestiune extrem de complicată, din cauza unei convenții a Națiunilor Unite, ratificată de aproape 100 de state! Această negociere are loc în contextul unei reforme majore, cum este cea pe care Comisia o realizează la fiecare 10 ani sau cam așa ceva. Este vorba aici de reformarea Directivei 2006/126/UE […]. O reformă majoră, cum este aceasta, este un exercițiu de mare amploare în timp și se desfășoară în două etape majore: o etapă de evaluare (3-4 ani) și o etapă de revizuire (2 ani)” declară Claude Guet, președintele FICM.

Federația a anunțat că prima fază (evaluarea) tocmai s-a încheiat și că faza de revizuire este în curs de desfășurare. Această activitate necesită, printre altele, consultări cu cetățenii Uniunii Europene. În cazul în care modificare va fi adoptată de Comisia Europeană, acest lucru ar putea avea loc până la sfârșitul anului 2022.

Sursa & foto: Le Monde du Camping-Car

RVTravel.eu – travel | motorhome | Romania

Prima utilizare a generatorului de curent  la autorulotă

Susține și tu proiectul independent RVTravel printr-o donație PayPal sau direct prin Revolut la nr. de telefon 0746 840 857