21.05.2024

Filtrele de poliție fac controale la autorulote

Poliția din Germania face controale de greutate la autorulote și rulote.

Suntem în perioada vacanțelor și fie că unii sunt deja plecați sau alții abia își pregătesc bagajele pentru vacanță, românii au tendința de a pune de toate în autorulotă sau rulotă, pe principiul românesc „să nu ne lipsească nimic”. Dacă nemții, olandezii, francezii, norvegienii, suedezii își pun strictul necesar în motorhome, marea majoritate a românilor încearcă să aibă la ei și drujbă, topor, grătare, baxuri de apă de nu știu de care, tot felul de accesorii pentru campare – inutile de foarte multe ori unele dintre ele.

Dar atenție mare dacă vreți să circulați cu autorulota prin vestul Europei, pentru că poliția începe să facă controale de greutate. Știm cu toții că și așa autorulotele sunt la limita superioară a greutății admise, dacă mai adăugam marchiza, aerul condiționat, antena parabolică, rezervorul plin de apă, greutatea persoanelor din camper și altele, vom ajunge să depășim lejer masa încărcată maxim admisă din punct de vedere tehnic.

Multe din autorulotele cu care călătorim sunt supraîncărcate, ceea ce poate să ducă în cazul unor filtre ale poliției la amenzi pentru proprietarii de motorhome.

Așa s-a întamplat în acest weekend pe A61, pe lângă orașul Kusel din vestul Germaniei. Mulți camperiști cu autorulote sau rulote au fost opriți și cântăriți de poliție. Proprietarii de bărci, pe de altă parte, trebuie să se asigure că barcile lor de hobby nu depășesc lățimea maximă de 2,55 m în Europa. Cu toate acestea, cele mai multe bărci de agrement sunt făcute în SUA, iar acolo lungimea este de 2,59 m, iar asta e o problemă în fața autorităților germane.

Atenție deci pentru cei cu categoria B de condus și cu autorulote omologate 3,5 t, limita „magică” pentru mers fără probleme în vestul Europei este de 3500 kg.

Sursa: Directorul de trafic Mainz

Foto: Polizei RLP

Text: VANgabond.eu – travel motorhome Romania

Poate vă interesează să vedeți și articolul: www.rvtravel.eu/verificati-perioada-de-valabilitate-a-actelor/

 

 

Susține și tu proiectul independent RVTravel printr-o donație PayPal sau direct prin Revolut la nr. de telefon 0746 840 857