23.04.2024

Final de Caravaning, Motorhome & Adventure 2019

Am ajuns la final de expoziție 2019. Au fost 4 zile pline de Caravaning, Motorhome & Adventure – singurul târg de specialitate din România în care ne putem bucura de multele (pentru țara noastră) autorulote prezente în expoziție.

Printre bărci și iahturi faine, începem să regăsim autorulote și rulote, producători autohtoni și străini de vehicule recreaționale. Ne-am bucurat să vedem că acest fenomen sau „forfotă” cum îi mai spune plastic Liviu Gal de la Motorhome, începe să prindă contur pe fainele planuri mioritice.

Cu toate „chinurile facerii” unui fenomen în România, sunt firme care fac sacrificii pentru a ajuta la creșterea fenomenlui caravaningului. Firme din Oradea, Iași sau Cluj Napoca fac eforturi, nu mici, pentru a fi prezente la unicul salon de specialitate din România, dar din păcate nu toate firmele din piață sunt prezente la acest salon, preferând alte metode de promovare.

Cu toate acestea, anul acesta se constată o participare mai consistentă a firmelor din caravaningul românesc. Au fost reprezentanți ai firmelor de închirieri autorulote, dealeri de campere, magazine de piese de rulote și autorulote, producători de rulote, participanți din Polonia, media de specialitate și chiar un producător de corturi de glamping. Anul acesta au fost prezentate branduri noi, au fost mult mai nullte autorulote prezente in expoziție față de anul trecut, ceea ce este un semn bun.

Motorhome – foto@Marian Mocanu
Carravello, Sun Camper, Rent a camper – foto@Marian Mocanu
Motorhome – foto@Marian Mocanu
Globe Star – foto@Marian Mocanu
Globe Star – foto@Marian Mocanu
Knaus, Weinsberg – foto@Marian Mocanu
Kuoka – foto@Marian Mocanu
Vanuva – foto@Marian Mocanu
Campsite in Romania – foto@Marian Mocanu
FIM Caravans – foto@Marian Mocanu
Hymer – foto@Marian Mocanu
Global-Traveller – foto@Marian Mocanu
Book Your Camper – foto@Marian Mocanu
Evo Glamping – foto: www.salonulnauticbucuresti.ro

Pentru mine au fost câteva zile de informare, de revederi cu prieteni, de noi cunoștințe, am aflat informații noi, am aflat de unele firme care ființează de foarte mulți ani, de altele care abia se nasc! Este o piața în facere, în mișcare și este interesant ce se va întâmpla peste 3-4 ani în acest domeniu.

Recunosc că mă simt bine în jurul și în interiorul camperelor, a autorulotelor, în jurul oamenilor din domeniu de aceea sunt prezent pentru a vă informa despre acest fenomen în România. Am stat de vorbă cu ei pentru voi, iar interviurile vor fi online cât de curând. Au fost și companii care au refuzat să ne acorde intreviu, așa ca nu vă vom putea oferi punctele de vedere ale tuturor participanților.

Dacă vă place articolul, vă mulțumim anticipat pentru share!

Urmează interviurile video!

Text & foto: VANgabong.eu

 

Susține și tu proiectul independent RVTravel printr-o donație PayPal sau direct prin Revolut la nr. de telefon 0746 840 857