21.05.2024

Final de CMT 2020 – cifre impresionante

Cea mai mare expoziție de camping, autorulote/rulote, turism de agrement din Europa cu aproximativ 300.000 de vizitatori, 2161 de expozanți și-a închis porțile aseară.

Ieri s-a încheiat cea de-a 52-a ediție CMT 2020, la Stuttgart, iar organizatorii sunt mai mult decât mulțumiți de cifrele acestei ediții „Suntem încântați de cei aproximativ 300.000 de vizitatori care au vizitat centrul nostru de expoziții și cei 2161 de expozanți în total, în cele 9 zile. Un record absolut!” a spus Roland Bleinroth, directorul general al Messe Stuttgart, la sfârșitul CMT 2020.

Guido von Vacano, membru în comitetul de conducere, a adăugat: „CMT s-a dezvoltat foarte bine. Ne-am extins gama, am accentuat și mai mult profilul în zonele de turism și caravaning și am încântat astfel vizitatorii noștri.”

Program-cadru cu peste 600 de evenimente

Un alt factor de succes: programul-cadru extins pentru vizitatorii comerțului. Peste 40 de evenimente au fost oferite vizitatorilor expoziției pe noua platformă „CMT business”. Fie că este „Ziua Destinației – Germania”, „Piața de călătorie”, „Camparea” sau „Summit-ul marin” până la „Ziua turismului cu autobuzul” – programul special al CMT a atras 33.000 de vizitatori comerciali la Stuttgart.

Partener CMT cu o mulțime de oameni

Industria caravaningului a înregistrat creștere economică în 2019 datorată și CMT. Potrivit experților, CMT Stuttgart și-a confirmat funcția de barometru pentru industria autorulotelor și a rulotelor. „CMT se dovedește a fi „un magnet” pentru reprezentanții industriei din toată Europa”, a declarat Holger Siebert, vicepreședinte și membru al consiliului pentru relații publice la Caravanning Industry Association CIVD. CMT a fost „un succes” din punct de vedere economic. Oliver Waidelich, directorul Asociației Germane de Comerț Caravaning DCHV, a declarat: „La târg a existat o dobândă bună pentru achiziții de vehicule recreaționale, aceasta a fost bine primită de reprezentanții de vânzări. Târgul a fost un mare câștig pentru toți cei implicați!”

Interes național la nivel înalt

Cei aproximativ 300.000 de vizitatori au stat în medie la târg, aproape 5 ore pentru a obține informații de la expozanți și pentru a arunca o privire asupra celor 1200 de vehicule expuse în cadrul târgului. Peste un sfert de vizitatori au parcurs peste 100 de kilometri până la Stuttgart pentru această expoziție.

Parcarea de la Messe Stuttgart (echivalentul Romexpo din București – păstrând proporția) a fost plină cu autorulote, campervanuri, rulote, camioane 4×4, ale expozanților, jurnaliștilor, bloggerilor, vizitatorilor.

„Motel CMT” a fost foarte popular: târgul a înregistrat numărul record de 8.000 de vehicule peste noapte.

Din păcate nu am văzut nici un stand cu sau despre România, nici din domeniul turismului. Doar la standul park4night am văzut câteva broșuri cu Campsites in Romania. La CMT 2020, în Stuttgart am întâlnit firma Mitrea Caravan din Cluj, care a participat în calitate de vizitator al târgului. 

Messe Stuttgart văzut din Turnul de televiziune

Vom reveni cu materiale de la CMT 2020 în următoarea perioadă, așa că dacă vreți să fiți primii care află noutățile, vă puteți abona la site, pagina de facebook, instagram și youtube.

Mulțumim partenerilor noștri: Joy2wanderMotorhome, Aler Campers, TopCamperGoCamperGeografic Travel, Mitrea Caravan și Grădina Ielelor pentru sprijinul acordat.

Text&video: RVTravel.eu – travel | motorhome | Romania

Inside Servcom Dej – dealer rulote Knaus în România din 2007

Susține și tu proiectul independent RVTravel printr-o donație PayPal sau direct prin Revolut la nr. de telefon 0746 840 857