19.05.2024

Firmele din caravaningul românesc sar în ajutorul refugiaților din Ucraina

Tragedia care a lovit Ucraina nu a lăsat indiferente firmele de caravaning din România, care au sărit să ajute refugiații din Ucraina.

Mi-ar fi plăcut să existe o mai mare deschidere spre comunicare a firmelor din industria caravaningului din România. Am aflat din alte surse că cel puțin două firme din industrie oferă sprijin pentru refugiații din Ucraina. Este vorba de firma de închirieri autorulote Smily Camper din Iași și Dara’s Camping din localitatea sibiană Prod.

Firma ieșeană a pus la dispoziție în parcarea aeroportului din Iasi o autorulotă pentru mamele cu copii mici venite din Ucraina.

Autorulota este gândită ca un mini apartament, este dotată cu toate utilităţile necesare, cu paturi, canapele, duş, căldură şi zonă de bucătărie. Organizaţiile implicate asigură toate consumabile necesare – lapte, şerveţele, scutece. Am văzut ieri pe Facebook o postare legată de situaţia din aeroport, am văzut că s-au adus lucruri necesare familiilor, că s-au amenajat zone pentru copii. M-am pus în situaţia celor care vin din Ucraina – să vii cu un copil mic şi să nu ai condiţii minime pentru o perioadă mai lungă. Văzând această postare, ne-a venit ideea aceasta. Autorulota pe care am amplasat-o în faţa Aeroportului Iaşi are tot ce trebuie pentru schimbat bebeluşii, pentru alăptat, spălat şi chiar pentru odihnă. Este şi o bucătarie unde pot pregăti laptele sau steriliza biberoane. Am găsit o mare deschidere la conducerea Aeroportului, ne-au creat toate condiţiile pentru o funcţionare perfectă. Mamele vor găsi în autorulotă toate produsele de care au nevoie: scutece, şerveţele, aleze, produse de igienă. Aceste produse sunt asigurate de alte organizaţii din Iaşi, precum Rotary sau Crucea Roşie care le colectează în punctul de la aeroport. Asigurăm şi o igienizare permanentă, bineînţeles”, a declarat Manole Zaharia, administratorul Smiley Camper.

Cei de la Smiley Camper spun că vor suplimenta numărul de autorulote dacă va fi nevoie și chiar intenționează să ducă o autorulotă în Vama Siret, unde situația este mai gravă decît în Iași.

Cazare oferită la camping 

Deasemenea, Dara’s Camping din localitatea sibiană Prod a anunțat pe pagina de facebook că pune la dispoziție 16 locuri de cazare și masă pentru refugiații din Ucraina.

Poate mai sunt și alte firme din industrie care oferă ajutor refugiaților, dar până la această oră nu avem cunoștințe de asemenea inițiative lăudabile.

RVTravel.eu – travel | motorhome | Romania

S-au îndrăgostit de Bulgaria și au deschis un camping

Susține și tu proiectul independent RVTravel printr-o donație PayPal sau direct prin Revolut la nr. de telefon 0746 840 857