23.04.2024

Atenție – Franța reduce viteza legala la 80 km/ora

Franța reduce viteza legală pe drumurile secundare, de la 90 km/h la 80 km/h. Multe din accidente se produc pe aceste drumuri secundare.

Guvernul francez a anunțat că va scădea limita de viteză pe două sectoare de drum paralele de la 90 km/h la 80 km/h, în speranța că va ridica un semnal de alarmă cu privire la numărul de accidente mortale de pe șosele, scrie The Guardian

„Străzile nesigure nu sunt inevitabile”, a spus prim-ministrul Edouard Philippe, într-o întâlnire a consiliului pentru siguranța șoselelor, adăugând că accidentele de pe șosele au omorât 105 persoane în Franța, în perioada sărbătorilor de sfârșit de an. „Viteza mai scăzută reduce numărul de accidente, cât și severitatea acestora”, a spus prim-ministrul.

Măsura luată de Guvernul francez este nepopulară printre șoferii care critică aspru decizia, 60% dintre aceștia nefiind de acord cu această impunere.

În Europa, mai sunt și alte state care aplică această măsură – cu 80km/ora – printre ele sunt Danemarca, Olanda şi Finlanda.

Reglementarea va intra în vigoare la 1 iulie 2018 în Franța. Așadar, daca circulați cu autorulota prin Franța, trebuie să aveți grijă la limita de viteză pe drumurile secundare!

Călătorie plăcută și în siguranță!

Text: RVTravel.eu – travel | motorhome | Romania

Campinguri și infrastructură caravaning

 

Susține și tu proiectul independent RVTravel printr-o donație PayPal sau direct prin Revolut la nr. de telefon 0746 840 857