24.07.2024

Galileo, camperul anului 2030, concept venit parcă din filmele SF

După ce au prezentat conceptul extraordinar VisonVenture, camper vanul cu dimensiuni reduse, care se estimează să intre în producție în 2025 și care a suscitat mult interes atât în Europa cât și în SUA (dovadă miile de comentarii la video realizat în luna ianuarie la Stuttgart de RVTravel.eu), germanii de la Hymer vin cu un alt concept, parcă din filmele SF – Galileo.

Galileo este noul concept de camper autonom, eco cu pilot automat, futurist. Conducerea autonomă a camerului va reformula experiența de camping.

Cabina de pasageri poate fi schimbată în câteva modele diferite pentru a se potrivi stilului fiecăruia de viață, de la o mansardă de lux pentru două persoane, până la un stil familiar, completat cu paturi supraetajate.

„Șoferul” (super computerul care îți conduce vehiculul), se poate orienta către stațiile de încărcare din apropiere, se poate încărca, apoi poate continua pe ruta prestabilită. Nu trebuie să ridici nici un deget. Pasagerii se pot dormi în timpul deplasării pentru a fi odihniți când ajung la destinație, se pot uita la televizor, pot naviga pe net sau pot privi peisajele în timp ce pe ferestrele panoramice apar informații despre locurile pe care le traversezi.

„Pe lângă competențele complementare, avem o expertiză profundă în domenii similare de pe ambele continente, pe care vrem să le regăsim”, a explicat CEO-ul EHG, Martin Brandt, la Caravan Salon din 2019. „Mă refer aici în special la conectivitate, telematică și servicii digitale. Drept urmare, credem că experiența generală a vehiculelor de agrement va fi și mai sigură, mai simplă și mai confortabilă pentru clienții noștri.”

Conceptul Hymer’s Galileo arată modul în care conectivitatea și tehnologia pot schimba fața caravaningului. Fiecare client personalizează layoutul și pachetul de dotări și facilități, iar echipa de lucrători umani și roboți din cadrul Hymer pregătește fiecare camper după specificații, îl pun pe un șasiu electric de skateboard și îl eliberează pe drum, astfel încât să se poată conduce direct către client.

La interior, lipsa cabinei șoferului, crează mai mult spațiu, în Galileo se regăsesc multe din elementele lui VisionVenture. În plus față de facilitățile standard precum bucătăria, paturi supraetajate, compartiment pentru baie și plită convertibilă, interiorul camperului este încărcat cu tehnologii inteligente, inclusiv afișaje cu informații transparente pe ferestre și o stație de monitorizare a sănătății.

Acum, Galileo este doar o viziune, dar ne oferă o idee despre cum va arăta caravaningul într-un viitor nu foarte îndepărtat de timp.

Foto: ©Hymer GmbH & Co. KG

Sursa: Erwin Hymer Group

RVTravel.eu – travel | motorhome | Romania

Weekend cu autorulota – 1 Martie la Iepurești

Susține și tu proiectul independent RVTravel printr-o donație PayPal sau direct prin Revolut la nr. de telefon 0746 840 857