22.07.2024

Germania – Dorința de a călători este mai mare decât frustrarea provocată de criză

Institutul de cercetare Urlaub und Reisen din Germania publică noi cifre privind obiceiurile de călătorie ale locuitorilor din Saxonia la cererea Touristik & Caravaning

Touristik & Caravaning (TC) din Leipzig va prezenta întregul spectru de vacanțe în perioada 17-21 noiembrie 2021. Cifrele din noua analiză a călătoriilor arată în mod clar importanța vacanțelor în rândul populației germane, în ciuda pandemiei de corona. În numele TC, organizația de cercetare Urlaub und Reisen (FUR) e.V. a analizat comportamentul de călătorie al locuitorilor din Saxonia pentru anul 2020. Deși turismul a fost sever restricționat de blocajul din primele șase luni ale anului, există încă o mare dorință de a călători. Tendința de camping continuă să joace un rol și în acest sens: conform cifrelor de înregistrare ale Asociației germane a industriei de caravaning (CIVD) pentru primele nouă luni ale anului 2021, există în continuare un mare interes pentru vacanțele mobile.

Pasiune peste medie pentru călătorii în Saxonia

Conform analizei FUR privind călătoriile, 67% dintre respondenți au declarat că pleacă în vacanță (cinci sau mai multe zile) cel puțin o dată pe an. 43% dintre respondenți fac cel puțin o călătorie de vacanță scurtă (două până la patru zile). Analizele din anii precedenți au arătat popularitatea vacanțelor în Germania. Cu toate acestea, turismul german a devenit și mai popular în timpul pandemiei de corona. În 2020, Mecklenburg-Pomerania de Vest a fost destinația preferată în Germania pentru locuitorii din Saxonia. Deși a fost sesizabilă o incertitudine crescută în ceea ce privește planificarea călătoriilor, majoritatea respondenților și-au exprimat în continuare intenția de bază de a pleca în vacanță.

Continuă tendință ascendentă în industria autorulotelor

Cifrele publicate în mod regulat de CIVD indică un lucru care este evident și pe drumurile, parcările și campingurile germane: caravaningul devine din ce în ce mai popular, în timp ce tendința de a avea o rulotă sau o autorulotă proprie continuă să crească și este frânată doar de întreruperile din lanțului de aprovizionare. În primele nouă luni ale anului 2021 au fost înmatriculate în total 68.540 de rulote și autorulote noi în Germania, adică cu aproximativ 8% mai mult decât în anul 2020. Prin urmare, turiștii cu caravanele reprezintă un factor economic important și au un mare potențial pentru industria turismului. Modul în care municipalitățile sau întreprinzătorii privați pot exploata acest potențial va fi un subiect abordat în cadrul Summit-ului privind parcările de la Touristik & Caravaning din 18 noiembrie 2021. În cadrul acestui eveniment, experții din industrie vor explica de ce este necesară de urgență crearea unei infrastructuri adecvate. De asemenea, ei vor oferi sfaturi despre cum se pot crea locuri de parcare.

Cerere mare pentru biciclete

Germanii sunt, de asemenea, foarte dornici de vacanțe cu bicicleta: conform celei mai recente analize a vacanțelor cu bicicleta realizate de Clubul German de Ciclism (ADFC), 3,5 milioane de germani au mers într-o vacanță cu bicicleta cu cel puțin trei înnoptări în 2020. Aproximativ 54% dintre germani au mers pentru prima dată într-o vacanță cu bicicleta, în timp ce 77% dintre turiștii cu bicicleta au planificat să facă acest lucru din nou și în 2021. Aproape jumătate dintre germani (45 la sută) au făcut cel puțin o excursie cu bicicleta în 2020. Tendința este către e-bike atât pentru vacanțele cu bicicleta, cât și pentru excursiile de o zi.

Un program specializat se va concentra pe subiecte legate de biciclete

Toate aceste tendințe vor putea fi experimentate la Touristik & Caravaning din Leipzig. Destinații de vacanță naționale și internaționale, vânzători și locatari de autorulote și caravane, precum și cele mai recente modele de biciclete îi vor face pe vizitatori să aibă de unde alege și să se pregătească pentru următoarea lor vacanță. Subiectul turismului cu bicicleta va fi principalul punct central în timpul evenimentelor speciale de joi, 18 noiembrie 2021: în cadrul discuției de pe podium a filialei Saxonia a ADFC, participanții vor vorbi despre importanța turismului cu bicicleta pentru economia locală. În cadrul evenimentului său, Asociația de Turism din Saxonia va examina planificarea tehnică pentru turismul de ciclism montan în Saxonia. Cei interesați pot găsi informații suplimentare pe site-ul Touristik & Caravaning.

Despre Touristik & Caravaning

Cea mai mare expoziție de vacanțe din Germania Centrală are loc la Centrul de Târguri din Leipzig din 1990. Din 2018 este organizată de Messe Stuttgart. Următoarea ediție a TC va avea loc între 17 și 21 noiembrie 2021 și va fi deschisă zilnic între orele 10.00 și 18.00. Biletele sunt disponibile doar online pentru a asigura urmărirea contactelor. Intrarea va fi gratuită pentru copiii cu vârsta de până la 15 ani inclusiv, care sunt însoțiți de un adult. Messe Leipzig are un concept de igienă aprobat pentru organizarea de evenimente. Pentru mai multe informații, vizitați: www.tc-messe.de.

RVTravel.eu – travel | motorhome | Romania

Cât costă vacanțele în campingurile din Europa? Costuri adiacente

Susține și tu proiectul independent RVTravel printr-o donație PayPal sau direct prin Revolut la nr. de telefon 0746 840 857