21.05.2024

Haff își deschide centru de închirieri în București

Firma Haff din Brașov, va deschide în 4 mai 2018 un centru de închirieri motorhome și caravane.

Am stat de vorbă cu Florin Hrițuliac – coordonator rezervări și vânzari firma Haff, Brașov.

Reporter VANgabond: Din ce an funcționează firma de închirieri autorulote în România?

Florin Hrițuliac: Firma Haff funcționează din anul 2015 pe partea de închirieri, însă a decis dezvoltarea mai intensă a acestui tip de activitate incepand cu anul 2017.

Funcționam în Brașov și București (din 4 mai 2018). În noiembrie vom deschide filiala Cluj și în aprilie anul următor filiala Timișoara.

În acest moment avem 40 autorulote și vom ajunge la aproximativ 70 în luna mai-iunie a acestui an. Distribuția acestora în filiale va fi una elastică, pe măsura cererii, vehiculele urmând a fi mutate între diverse zone ale țarii.
R: Ce marci de autorulote dețineti în portofoliu?
FH: În momentul de față flota majoritară este formată dintr-o gama profesională de înalta performanță, Burstner – care este și marca nr. 1 în Europa în acest domeniu.  Mai avem însa din anii trecuți și alte game pe care le-am testat însa s-au dovedit nepotrivite dpdv calitativ/anduranță/estetică – acestea vor fi vândute la finalul sezonului de închiriere din acest an (Rimor, Benimar, Weinsberg). Am testat toate autorulotele prin mii de ore de funcționare și, în final, ne declaram foarte mulțumiți de orientarea către gama Burstner.
R: Când deschideți punctul de închirieri și ce mărci aduceti la București ?
FH: La București vom aduce în principal autorulote Burstner, dar și alte game (Rimor, Benimar – acestea fiind game mai economice). Avem un teren de 2200 mp, situat în Baneasa, la DN1 (vis-a vis de Realitatea TV) foarte aproape de București.
R: Sunteți prima companie pe piața de închirieri autorulote în Romania. Cum vedeți această piață a turismului cu autorulota în România?

FH: Pe tema pieței de închirieri sunt zeci de ore de discutat; în rezumat: o piață foarte dinamică, cu un necesar de aproximativ 6-7,000 de autorulote necesare la închiriere, cu puțini jucatori (Haff.ro contribuie în mod activ la înființarea altor flote de închirieri în România, gen Gocamper la Suceava / Geografic Travel la Iași / alte flote în curs de definitivare în alte zone ale țării). Haff.ro va administra o flota de aprox. 200 autorulote în România în urmatorii 3 ani în orașele mari din România.

Aș menționa firme cu o dezvoltare foarte frumoasă în acest domeniu, gen Gocamper Suceava, Geografic Travel Iași, Joy2wander București, Smart Rental București, La La Campers Buzau, Campermania Cluj.
Cand ne referim la piața închirierilor spunem, bineințeles, de cei care închiriaza autorulote moderne (fabricație 2017 sau 2018).
R:Ca dealer autorizat de motorhome, oferiți servicii de mentenanță, service pentru autorulote?

FL: În calitate de importator Burstner pentru România, în mod direct; și reprezentant al grupului german Erwin Hymer pentru România (liderul european în autorulote) avem un plan de investiții pe termen scurt, mediu si lung.

Pe termen scurt facem închirieri, service, mentenanță și montaje accesorii la locațiile noastre din Brașov și București / pe termen mediu vom deschide câte un showroom în București/Cluj și Timișoara, iar pe termen lung ne propunem să punem umărul serios în dezvoltarea turismului cu autorulota în România. Pe partea de vânzari ne ocupam de vânzare de rulote și autorulote Burstner.
Aș menționa că, în privința service-ului și reparațiilor, am angajat un specialist cu 19 ani de experiență (experiență practica pe mărcile Burstner, Laika, Benimar, Rimor și Hobby) la cel mai mare centru de autorulote din Milano (Italia), completam echipa cu un al doilea tehnician service autorulote – în acest fel putem efectua reparații, revizii și mentenanță la nivelul de calitate solicitat de către partenerul nostru german.
În privința accesoriilor oferim un preț corect (avem aceeași politică de preț ca toată Europa), iar montajul este gratuit. Furnizorul nostru de accesorii este Movera GmbH, parte a grupului Erwin Hymer Germania. Aș putea spune că, la o analiză sumară, prețul accesoriilor montate de către Haff este cu aproximativ 20-22% mai mic decat ce se întamplă în acest moment în România. Termenul de instalare/montaj este de maxim o zi.
De altfel este o cerință internă a partenerilor noștri germani (atat pe partea de vânzare autorulote, căt și accesorii) să avem o politică unitară de preț în România, complet aliniată la cea din Germania.
R: Spuneți că la sfârșitul sezonului de închieiere vindeți flota mai vechi de un an. Când scoateți la vânzare aceste campere și la ce prețuri?
FH: Da, Haff vinde in fiecare an, in luna noiembrie, flota de închiriere achizitionată cu un an în urmă – astfel vom vinde în acest an nouă autorulote (Rimor, Benimar) și 4 rulote (Weinsberg) – la un preț foarte convenabil. Activitatea de închiriere ne permite să absorbim o mare parte din costul de achiziție, astfel că vom oferi posibilitatea doritorilor de autorulote/rulote second hand achiziția unor vehicule de un an vechime la prețuri mai mici cu 40 % față de cele noi. Este practic cel mai bun pret din Europa.
Foto: Haff
Susține și tu proiectul independent RVTravel printr-o donație PayPal sau direct prin Revolut la nr. de telefon 0746 840 857