20.04.2024

Idei de călătorie cu RV-ul | Festivalul Tuberozelor | Hoghilag, jud. Sibiu

Idei de călătorie. În weekendul 10-20 august se desfășoară la Hoghilag în județul Sibiu, festivalul anual dedicat tuberozelor. Se poate merge cu autorulota, rulota sau cortul la festival.

Tuberoza sau chiparoasa (Polianthes tuberosa) este o plantă erbacee perenă, din familia asparagaceelor, originară din Mexic, introdusă în Europa și Asia, cu o tulpina înaltă de circa 100 cm și o tulpină subterană sub formă de bulbo-tubercul, flori albe mari, plăcut mirositoare, care înflorește în iunie-septembrie. Se cultivă ca plantă ornamentală pentru flori tăiate, iar esența ei cu miros exotic este inclusă în parfumuri celebre. În unelele țări florile și bulbii sunt folosiți ca remediu în tratarea unor boli.” – citiți mai multe pe Wikipedia.

Weekendul acesta se desfășoară la Hoghilag-Tărâmul Tuberozelor festivalul anual dedicat acestor minunate flori, așa că dacă ați rămas în pană de idei și nu știți unde să vă petreceți weekendul, puteți vizita Hoghilag în inima Transilvaniei.

În 2021 am descoperit localitatea Hoghilag și mulțumită primarului Nicu Lazăr (un om deosebit, cu viziune pentru comunitate) am aflat despre tuberoze și despre frumusețile locului. Vedeți emisiunea aici:

Hogilag se află pe drumul între Mediaș și Sighișoara. Se poate ajunge ușor cu rulota, autorulota sau cu cortul. Pentru turiștii cu autoturisme se găsesc diferite pensiuni în zonă.

În zonă se poate campa cu rulote, autorulote sau corturi la Camping La Bubu în Transilvania (12 km), Roandola (12 km) sau Dara’s Camping (11 km) – dar drumul e mai dificil.

RVTravel.eu – travel | motorhome | Romania

MORELO PALACE | luxury motorhome | RV camper | șasiu IVECO

Susține și tu proiectul independent RVTravel printr-o donație PayPal sau direct prin Revolut la nr. de telefon 0746 840 857